În perioada 5-7 octombrie se desfășoară Simpozionul Național cu participare  Internațională „112 Socola”, cu tema „Psyche înseamnă viață”.

Evenimentul , organizat de Institutul de Psihiatrie Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, Colegiul Medicilor Iași, Asociația Română de Psihiatrie și Psihoterapie, Academia de Științe Medicale – Filiala Iași și Fundația Destigma, marchează 112 ani de la  înființarea Asilului de Alienați Socola Iași (12 octombrie 1905).

La 112 de existență, Institutul de psihiatrie Socola Iași și-a propus să abordeze <Extra muros>, în cadrul unui simpozion <caravan>, problema urgențelor psihiatrice. Limitele indecise ale <urgențelor psihiatrice> creează adesea abordări inadecvate în care riscul comportamental precede riscul vital. Stabilirea priorităților clinice pot fi puse în discuție, atât în vederea obținerii unui consens al specialiștilor în psihiatrie, cât și în cadrul unui dialog deschis și colegial interdisciplinar”, au subliniat organizatorii.

Taxă de participare

Până pe 15 septembrie:

Medici specialiști – 300 lei

Medici rezidenți – 50 lei

Psihologi – 50lei

Asistenți medicali – 50 lei

După 15 septembrie, taxa se majorează cu 50 de lei pentru medicii specialiști, cu 30 de lei pentru psihologi și asistenți medicali și cu 20 de lei pentru medici rezidenți.

Website: http://socola.eu/05-oct-2017-112-socola-simpozio/d178.html