British Council a deschis înscrierile pentru competiția FameLab 2019.

Dacă poți explica un concept științific pe înțelesul unei public larg în maxim trei minute, poţi să te înscrii la FameLab! Poți ajunge să reprezinți România la finala internațională FameLab din Marea Britanie și să ai acces la oportunități profesionale în domeniul comunicării științei la nivel internațional.

Care sunt pașii pe care trebuie să-i parcurgi pentru a participa la FameLab?

Participanții se pot înscrie la FameLab online prin trimiterea unei prezentări video de maximum 3 minute despre un subiect din știință la alegere. Instrucţiunile pentru prezentarea video sunt disponibile aici.

Înainte de a aplica, asigură-te că eşti eligibil pentru a participa la competiţie.

Termenul limită de înscriere este 31 martie 2019 (23:59).

Din rândul concurenţilor care se înscriu cu o prezentare video, juriul urmează să selecteze participanții care se vor califica în preselecțiile regionale.

Ce urmează?
Concurenții selectați pentru finală vor participa la un masterclass, care îi va ajuta să își îmbunătățească abilități esenţiale de comunicare media şi de prezentare.

Masterclass-ul va fi susținut de un trainer din Marea Britanie și se va desfășura în perioada 21 – 21 aprilie 2019, în București.

Finala națională
Toți finaliștii care vor participa la masterclass vor intra în finala națională Famelab care va avea loc în luna mai.

Finala internațională
Câștigătorul finalei naționale va reprezenta România la FameLab International în Marea Britanie. Finala internațională va avea loc în cadrul Cheltenham Science Festival în perioada 4 – 9 iunie 2019.

Deși prezentările de la preselecții și din finala națională vor fi în limba română, câștigătorul va trebui să susțină prezentarea în limba engleză în finala internațională.

Contact:
E-mail: famelab@britishcouncil.ro