În perioada 21 – 25 aprilie 2018, peste 1500 de elevi din Iași și din județele Moldovei, dar și elevi din Republica Moldova, au vizitat Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași și au participat la activitățile organizate special pentru ei.

În cele cinci zile, tinerii au participat la diverse acțiuni interactive la facultăți (workshop-urile „Atelier de Farmacie” sau „Salvatorii de vieți” au avut mare succes), vizite în laboratoare, cursuri deschise din mai multe domenii, tururi ghidate și prezentarea ofertei academice, dar și vizite la Muzeele Universității și workshop-uri organizate de specialiștii din cadrul departamentului SCOP care îi ajută pe elevi să se orienteze spre facultatea potrivită.

100 de studenți voluntari din toate cele patru facultăți ale Universității au însoțit tururile, au susținut workshop-uri și au răspuns miilor de întrebări ale elevilor despre viața de student la UMF Iași. Cadrele didactice ale Universității i-au inițiat pe elevi în tainele meseriilor de medic, farmacist sau bioinginer și le-au prezentat oferta educațională.

Înscrierea la „Zilele Porţilor Deschise” s-a făcut on-line, pe site-ul Universității – http://www.umfiasi.ro/EvenimenteUMF/portideschise2018/Pages/default.aspx – formularul de înscriere permițând realizarea unui „orar” personalizat, cu activități din oră în oră.

Evenimentul „Zilele Porților Deschise” este organizat în cadrul proiectului „Iași, orașul studenției tale. Porți deschise la universitățile ieșene”, derulat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” în parteneriat cu Universitatea „Al.I.Cuza”, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” și Primăria Municipiului Iași.

[ot-gallery url=”http://news.umfiasi.ro/gallery/zilele-portilor-deschise-umf-iasi-2018/”]