Cu ocazia vizitei în Maroc, la “Ziua Porților Deschise pentru România”, care a avut loc în perioada 22-24 martie, prof. univ. dr. Norina Forna, decanul Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași, s-a întâlnit cu decani ai facultăților de profil din Rabat și Casablanca, cu care a discutat despre viitoare acorduri de colaborare între facultăți.

“În Rabat, la Universitatea Mahomed V, m-am întâlnit cu decanul Facultății de Medicină Dentară,  prof. Sana Rida care, la momentul vizitei, era în etapa de pregătire a unui raport al facultății. Ei trec prin aceeași reformă prin care trecem și noi –  numai că la noi se vizează strict subiectul armonizării cu condițiile minimale ARACIS, la ei era legat de învățământul care a trecut de la cinci la șase ani, însemnând o altă organizare a curriculei. De asemenea, o altă vizită s-a realizat în Casablanca, la Facultatea de Medicină Dentară a Universității de Științe și de Sănătate private Mohamed VI, care este direct sub coordonarea și supravegherea directă a regelui și care oferă condiții deosebite de lucru în organziarea propriu-zisă a spațiilor, dotărilor și funcționării a cinci facultăți. Aici m-am întâlnit cu d-na decan, prof. Amal El Ouazzan și am vizitat punctele lor de lucru,  iar la Universitatea Publică din Casablanca, întâlnirea cu domnul decan mi-a oferit prilejul fericit de a admira fiecare serviciu în parte, începând cu serviciul de urgență, bine pus la punct, și continuând cu celelalte discipline: profilaxia, proteticele, blocul operator, serviciul de sterilizare etc”.

În cadrul acestor întâlniri, s-a discutat despre avantajele comune ale unor contracte de colaborare între facultățile de medicină dentare. “Ne-am manifestat dorința de a realiza vizite și întâlniri reciproce, chiar și cursuri. Obligatoriu se vor face schimburi –  pe post universitar mai întâi, din cauza reformelor”, a explicat prof. univ. dr. Norina Forna.

[ot-gallery url=”http://news.umfiasi.ro/gallery/vizita-oficiala-in-maroc-rabat-si-casablanca/”]