O cooperare cât mai strânsă în domeniul cercetării  a fost tema principală a întâlnirii între conducerea  Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” Iași și cea a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași,  întâlnire care a avut loc miercuri, 25 ianuarie, la UMF Iași.

Delegația USAMV a fost formată din rector – prof. univ. dr. Vasile Vîntu, prorectorul cu activitatea educațională – prof. univ. dr. Benone Păsărin, prorectorul cu activitatea de cercetare ştiinţifică, inovare, transfer tehnologic şi relaţii internaţionale – prof. univ. dr. Liviu-Dan Miron, prorectorul cu dezvoltarea instituţională, patrimoniu şi relaţii cu mediul de afaceri – prof.univ. dr. Teodor Robu și decanul Facultății de Medicină Veterinară – prof. univ. dr. Gheorghe Savuța.

Amfitrionii de la UMF Iași au fost rectorul – prof. univ. dr. Viorel Scripcaru, directorul general – conf. univ. dr. Daniela Druguș, prorectorul responsabil de studii universitare ciclul de studii învățământ fundamental și de strategie instituțională, evaluare academică și relații cu organizațiile studențești – conf. univ. dr. Mihai Danciu, prorectorul responsabil cu studiile postuniversitare și formare profesională continuă – prof. univ. dr. Luminița Smaranda Iancu, prorectorul responsabil cu relațiile internaționale și parteneriate academice – prof. univ. dr. Monica Hăncianu, prorectorul ce coordonează activitatea de  cercetare științifică – prof. univ. dr. Adrian Covic, directorul CSUD – prof. univ. dr Irina-Draga Căruntu și cei patru decani: prof. univ. dr. Ionela Lăcrămioara Șerban, de la Facultatea de Medicină, prof. univ. dr. Norina Consuela Forna, de la Facultatea de Medicină Dentară, prof. univ. dr. Lenuța Profire, de la Facultatea de Farmacie și prof. univ. dr. Anca Irina Galaction, de la Facultatea de Bioinginerie.

Vizita de astăzi a membrilor conducerii USAMV se înscrie în cadrul propunerilor noastre de a îmbunătăți colaborarea cu structurile mari de cercetare din Iași. Am avut deja întâlniri cu reprezentanți ai Institutului de Chimie Macromoleculară “Petru Poni” Iași și ai companiei “Antibiotice” Iași, urmând să avem întrevederi și cu reprezentanți ai Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași  și ai Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, tocmai pentru a da o pondere mai mare proiectelor de cercetare din domeniul universitar”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

A fost o întâlnire în interesul ambelor instituții, pentru că ideea comună este cea de cooperare. Au fost colaborări și până acum, unele dintre ele cunoscute, în proiecte mai mari, altele mai mici, de genul tezelor de doctorat, a cotutelei, dar credem că putem face mult mai mult. Principalele puncte atinse au fost cooperarea pe domeniul cercetării în diverse domenii, folosirea în comun a echipamentului deja existent, realizarea unor infrastructuri de cercetare prin contribuția fiecăreia dintre cele două universități și atragerea de resurse”, a explicat prof. univ. dr. Vasile Vîntu, rectorul USAMV.