Societatea Studenţilor Medicinişti Iaşi (SSMI) în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Iași organizează o nouă ediţie a Campaniei de Donare de Sânge, sub deviza “Donează Sânge, Fii Erou!” în perioada 7-11 mai 2018.

Proiectul național, implementat în Departamentul de Sănătate Publică (SCOPH) din cadrul Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR), se va desfășura în 10 centre universitare din România: București, Cluj-Napoca, Iași, Brașov, Sibiu, Craiova, Timișoara, Oradea, Constanța și Tîrgu-Mureș.

Realitatatea cotidiană ne demonstrează că oamenii donează  sânge doar în caz de necesitate. Conform datelor din Centru de Transfuzie Sangvină Iași, pentru a răspunde prompt cerințelor fiecărei unităţi medicale, ar trebui să se înregistreze zilnic în jur de 100 de donatori. Cu toate acestea, în prezent numărul donatorilor este mult sub așteptări. De aceea, proiectul „Donează sânge! Fii erou!” vine în întâmpinarea acestei probleme prin organizarea unei campanii ample, menite să atragă atenția asupra importanței donării de sânge, a beneficiilor acesteia si a posibilitatii reale de a salva vieti din posturade civil.

În prima parte a proiectului,  voluntarii au  demarat o campanie de informare şi de sensibilizare a ieşenilor, împărțind pliante în zonele intens populate și în caminele studențeşti din cadrul campusurilor universitare ieşene, referitoare la criza de sânge cu care se confruntă spitalele din România și importanța actului donării, urmând ca a doua parte să se deruleze în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Iași.

În perioada 7-11 mai 2018, între orele 8:30-13:30, voluntarii din cadrul Societății Studenților Mediciniști din Iași vor fi prezenți în centru pentru a discuta cu donatorii, pentru a-i convinge să revină și pentru a acorda ajutor personalului.

Pentru această campanie, proiectul mobilizează aproximativ 50 voluntari activi, studenți în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi, care depun eforturi constante pentru organizarea, mediatizarea și creșterea conștientizării importanței donării de sânge în rândul populației generale.