Miercuri, 17 iulie, la Hotel Unirea din Iași, a avut loc deschiderea festivă a Școlii de vară „BeSTOMATIS – Cum ar fi să fii Medic Stomatolog?”, proiect cofinanțat de Ministerul Educației Naționale, în cadrul Programului privind Învățământul Secundar ROSE. Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă sprijinirea a 150 elevi (50 elevi/an*3 ani), potențiali viitori studenți, absolvenți ai claselor a X a și a XI-a din licee de stat eligibile în cadrul programului, din Regiunea de NE a României, aparținând cu precădere grupurilor dezavantajate și care sunt cei mai expuși riscului de abandon în primul an de studii universitare.
La deschidere au participat membrii echipei de management şi implementare a proiectului, cadre didactice, prof. dr. Camelia Gavrilă – președintele Comisei pentru Învățământ din cadrul Camerei Deputaților, prof. dr. Mihaela Mariana Țura – inspector școlar general adjunct, prof. Nița Nedea – coordonator al proiectului „Studii Aprofundate pentru elevii defavorizati“ (SAP-ed), reprezentanți ai presei și cei 50 de copii selectați să participe la Școala de vară BeSTOMATIS.
„Proiectul își propune să îmbunătățească în rândul elevilor gradul de conștientizare asupra importanței continuării studiilor într-un mediu universitar performant și să îi acomodeze pe aceștia cu viața de student din Iași prin organizarea unui program de cursuri academice, ateliere de lucru specifice domeniului medical, vizite de studiu, activități de consiliere profesională și orientare în carieră, combinate cu activități recreativ – sportive (jocuri de echipă, proiecții de film, concerte, etc) și de descoperire a obiectivele turistice din Iași”, a explicat prof. univ. dr. Norina Consuela Forna, managerul proiectului și decanul Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași.
„Asemenea stagii, care îmbină utilul cu plăcutul, înseamnă și aspect educațional și cultural, înseamnă și pătrundere treptată în atmosfera universitară, iar elementele acestea pot atrage și pot motiva pregătirea și învățarea pentru a deveni studenți mai departe. Este un fel de win win activity, pentru că pe de o parte universitțile își fac prezentarea și marketingul educațional, pe de altă parte școlile, liceele, elevii descoperă universul medical și ce înseamnă UMF Iași”, a apreciat și deputatul Camelia Gavrilă.
Timp de două săptămâni, elevii vor participa atât la activități de simulare a procesului academic (cursuri și workshop-uri ) și la activități de consiliere și orientare scolară, cât și la activități nonformale.
Mai multe amănunte, AICI