Campania umanitară derulată de către studenţii şi cadrele didactice din cadrul Facultăţii de Bioinginerie Medicală continuă cu proiecte ce ȋşi ating apogeul ȋn luna decembrie. Astfel, Asociația Studenților Bioingineri din Iași, organizează o serie de evenimente caritabile care își propun să aducă un zâmbet ȋn vieţile celor nefericiţi.

Pe tot parcursul anului, dar mai ales acum, cȃnd emoţia sărbătorilor ne face să fim mai calzi, mai darnici, mai ȋngăduitori, studenţii şi cadrele didactice de la Facultatea de Bioinginerie Medicală se implică ȋn acţiuni generoase, cu unicul scop de a transmite celor din jur speranţă şi bucurie. Gȃndurile noastre se ȋndreaptă spre cei de lȃngă noi, cei de aproape sau de mai departe, şi, prin energie şi eforturi concrete ȋncercăm să luminăm sfȃrşitul de an celor care nu aşteaptă nimic ȋnsă se bucură atunci cȃnd văd că nu au fost uitaţi” – declară Prof. univ. dr. Anca Galaction , decanul Facultății de Bioinginerie Medicală.

Cȃteva dintre activitaţile organizate sunt:

  • 11 decembrie: Seara de Film Caritabil.
  • 11 -17 decembrie: Târg Handmade – cu mici atenţii şi lucruri făcute manual
  • 12 decembrie: Meciuri Caritabile, de Bachet și Ping-Pong.
  • 13 decembrie: Petrecere Caritabilă, care va avea loc în Underground.
  • 16 decembrie: Târg de Carte, unde voluntarii vor dărui cărțile donate de către studenții şi cadrele didactice ale facultății.
  • 17 decembrie: Stand-up caritabil
  • 18 decembrie: Crăciun cu Zâmbete – ediția a XVI-a

Banii strânși în cadrul evenimentelor vor fi donați integral cazului susținut. Anul acesta, Asociația Studenților Bioingineri își propune să vină în ajutorul unei familii cu patru copii a căror mamă s-a stins, tatăl fiind singurul lor sprijin (familia Băsu, formată din cei patru copii: Vasilică (12 ani), Andreea (10 ani), Ana-Maria (7 ani), Marian (5 ani), și tatăl acestora). Copiii merg la școală, sunt pasionați de matematică, iar tatăl lucrează în construcții. Nevoile familiei sunt destul de mari, așadar, Asociația Studenților Bioingineri își propune să ofere acestei familii niște condiții de trai mai bun prin activitățile caritabile organizate, cum ar fi Interactivity, ce a avut loc pe data de 5 decembrie.

În data de 18 decembrie se va desfășura Crăciun cu Zâmbete – ediția a XVI-a, eveniment care încheie campania prin diverse momente artistice susținute de studenții facultății, în Sala de Conferințe a Facultății de Bioinginerie Medicală, începând cu ora 18:00.