Cea de-a XVI-a Ediție a Congresului Național al Studenților Farmaciști din România se va desfășura la Iași, în perioada 28 martie – 1 aprilie 2018, la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa”. Evenimentul, care reprezintă cea mai importantă manifestare educațională și științifică din domeniul farmaceutic dedicată studenților, va reuni peste 300 de participanți din toate centrele universitare din România: București, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Timișoara, Craiova, Oradea, Sibiu, Iași, dar și din Republica Moldova.

“Societatea Studenților Farmaciști Iași (SSFI) are onoarea de a organiza anul acesta Congresul Național al Studenților Farmaciști din România (CNSFR), după o absență de 4 ani, fapt ce ne impulsionează să lucrăm cu drag la un asemenea eveniment, dorindu-ne să depășim așteptările tuturor oaspeților noștri. Pregătirea unei asemenea manifestări include cu precădere provocarea de a îmbina cu succes activitățile științifice cu cele sociale, astfel încât curiozitatea studențească și exuberanța juvenilă să fie deopotrivă satisfăcute. Având acest lucru drept reper, ne dorim să credem că în cele patru zile în care vom găzdui Congresul Național al Studenților Farmaciști din România vom crea un eveniment reușit din toate punctele de vedere”, a subliniat Andra Ababei, președintele comitetului de organizare al Congresului.

Tema acestei ediții este “Cercetarea – Dezvoltarea – Inovarea Medicamentului – Quo Vadis?”, temă care aduce prim-plan parcursul medicamentului de la descoperirea unei molecule cu potențial inovator spre concretizarea și impactul pozitiv asupra populației.

Tema aleasă urmărește patru direcții esențiale pentru studentul farmacist: actualitate, necesitate, dezvoltare și continuitate. Astfel, se vor trata subiecte de actualitate, oferind informații care se pliază atât pe necesitățile populației, cât și pe cele ale specialiștilor. Așadar, urmărim abordarea unor subiecte care oferă informații referitoare la ultimele progrese în domeniu, viitorul farmacist fiind astfel informat pentru a putea fi capabil să ofere garanția unui serviciu farmaceutic adecvat”, explică organizatorii, pe site-ul oficial al evenimentului.

Website: http://www.congres2018.ssfi.ro/