În cadrul proiectului „Alege să fii farmacist!”, 25 de elevi incluși în program au descoperit, joi, 4 iulie, alături de tutorii lor, studenți la Facultatea de Farmacie de la UMF Iași, ce înseamnă să îți urmezi pasiunea, devenind farmacist în cercetarea-dezvoltarea-inovarea și producerea de medicamente, vizitând  compania ieșeană, Antibiotice.

Aici, tinerii proveniți din licee din regiunea de Nord-Est a țării au asistat la o sesiune de storytteling susținută de două tinere farmaciste, ce activează în domeniile cercetare și producție de medicamente.

Degajate și însuflețite de pasiunea pentru profesia lor, Anca Țifui, farmacist în departamentul de Cercetare și Ștefana Perian, tehnolog în procesul de producere de medicamente, absolvente ale Facultății de Farmacie, Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași, le-au povestit tinerilor cum au fost “cucerite” de chimie când erau de vârsta lor, sub îndrumarea profesorului potrivit. Au mai povestit ce înseamnă să fii student, cum au venit prima oară în contact cu fabrica Antibiotice și ce le-a convins să aleagă o carieră în industria farmaceutică , într-o companie ce are în portofoliu peste 150 de medicamente.

“Aveți idee câți oameni se află în spatele acestei capsule? O întreagă echipă de farmaciști, ingineri chimiști, medici, chimiști, biologi, operatori chimiști, mașiniști, economiști și reprezentanți medicali, fiecare cu rolul său bine definit ca într-un stup de albine. O familie mare de oameni uniți, profesioniști, ambițioși și mândri că ceea ce fac prin profesia lor aduce un plus de sănătate celor care pășesc pragul unei farmacii sau ajung în spitale”, a explicat farmacist Ștefana Perian.

Compania Antibiotice dezvoltă de circa 10 ani programe de orientare profesională, destinate comunicării  în rândul viitorilor absolvenți ai facultăților de Farmacie, Medicină, Biologie, Chimie, ce presupune o carieră în industria farmaceutică, oferindu-le oportunitatea studenților de a-și completa pregătirea universitară cu o serie de concepte specifice industriei. De altfel, un calcul simplu arată că mai mult de jumătate dintre angajații cu studii superioare din Antibiotice (54%) sunt farmaciști, medici, ingineri chimiști, chimiști, biologi și fizicieni.

Evenimentul de joi se alătură celor incluse în platforma de comunicare, educație și comportament responsabil față de comunitate pe care compania o dezvoltă cu Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași. Din cadrul acestei platforme, cele mai cunoscute proiecte sunt Școala de vară a+, aflată anul acesta la a X-a ediție și Perform a+ ce tocmai a ajuns la a patra ediție.

“Mulțumim mult gazdelor noastre pentru primirea călduroasă și, în special, celor două foste studente la Farmacie care au fost alături de noi astăzi. Prezentările lor au fost cu adevărat convingătoare, eu însămi fiind impresionată de ceea ce înseamnă să fii farmacist în compania Antibiotice”, a declarat, Prof. Univ. dr. Anca Miron, Prodecan Farmacie.