Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași (UMF Iași) împreună cu Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Iacob Czihac” Iaşi (SCMU Iași) organizează, în perioada 10-14 septembrie 2018, Școala de Vară – „Elemente de toxicologie clinică în medicina militară”. În acest program s-au înscris 43 studenţi: 23 de studenţi ai Institutului Medico-Militar (în cadrul stagiului de practică universitară desfăşurat în Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Iacob Czihac” Iaşi) şi 20 de studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi.

În această dimineață, în Aula Magna „George Emil Palade” a Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, Prof.Univ. Dr. Viorel Scripcariu, Rectorul UMF Iași, Colonel Remus-Hadrian Bondor, Comandantul Brigăzii 15 Mecanizată “Podu Înalt” și Colonel medic Aurelian-Corneliu Moraru, Comandantul Spitalului Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Iacob Czihac” Iaşi au adresat salutul instituțiilor pe care le reprezintă participanților la Școala de Vară. Discursurile oficialilor au fost urmate de o incursiune în istoria Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași făcută de Ș.l. Dr. Richard Constantinescu, de la Catedra de Istorie a Medicinei (UMF Iași) și de prelegerea „Substanțe toxice de luptă: agenți chimici” susținută de Prof.Univ.Dr. Lenuța Profire, Decanul Facultății de Farmacie UMF Iași.

„Școala de Vară este un eveniment foarte important care se înscrie în contextul colaborării începute cu Spitalul Clinic Militar de Urgenţă din Iași atât în plan didactic cât și în zona de cercetare.” a declarat Prof.Univ. Dr. Viorel Scripcariu, Rectorul UMF Iași.

Cursurile și aplicațiile practice ale Școlii de Vară se vor desfășura în incintele Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, ale Spitalului Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Iacob Czihac” Iaşi, în sediul Comandamentului Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt” și în Garnizoana Huși la Batalionul 202 – Apărare CBRN (Chimică, Biologică, Radiologică și Nucleară).

„Tematica selectată pentru Școala de Vară se circumscrie noţiunilor de toxicologie, medicină operaţională şi medicină de urgenţă, activitatea contribuind astfel la pregătirea teoretică şi practică atât a studenţilor din Universitatea noastră cât și a studenților Institutului Medico-Militar” a explicat Prof.Univ. Dr. Viorel Scripcariu, Rectorul UMF Iași.

Programul Școlii de Vară