Proiectul internaţional Erasmus+, MedLang, a primit distincţia European Language Label 2018 pe domeniul  „universitar”. Proiectul a fost coordonat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T Popa”. Distincţia  oferită de către reprezentanța Comisiei Europene în România şi Ministerul Educației Naționale se atribuie  anual acelor proiecte care se remarcă prin inovaţie, plurilingvism, interdisciplinaritate, utilizarea de metode inovatoare în predare.

Proiectul MedLang Palliative Care este finanțat de Comisia Europeană în cadrul programului Erasmus+, acțiunea Parteneriate strategice pentru învățământul superior. Acest proiect are ca scop crearea unor materiale educaționale digitale inovative în domeniul îngrijirii paliative și conceperea de îndrumări și instrucțiuni în vederea dezvoltării protocoalelor medicale de bază și competențelor de comunicare necesare în procesul de îngrijire, venind astfel în sprijinul profesorilor de la Facultatea de Medicină, al profesorilor de limbi străine, al studenților mediciniști, precum și al pacienților.

Mai multe amănunte: www.medlang.eu

 

Peste 50 de proiecte au participat la competiția în urma căreia s-au atribuit Certificatele lingvistice europene 2018. Criteriile de evaluare au avut în vedere: concordanța cu prioritățile europene 2018, valoarea adăugată a proiectului pentru predarea și învățarea limbilor străine în context naţional, caracterul motivant al proiectului pentru elevi/studenţi/cursanți care învață limbi străine şi pentru profesorii de limbi străine, originalitatea și creativitatea proiectului în domeniul predării și învățării limbilor străine și transferabilitatea rezultatelor proiectului în domeniul predării și învățării limbilor străine. (https://www.erasmusplus.ro/stire/vrs/IDstire/519)