Absolvenții din acest an ai Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași vor face o nouă verificare a cunoștințelor acumulate până în prezent participând la simularea examenului de Rezidențiat, care va avea loc sâmbătă, 6 octombrie 2018, de la ora 9.00. Acțiunea este organizată de UMF Iași în colaborare cu Societatea Studenților Medicinişti (SSMI) și Societatea Studenților Stomatologi (SSSI).

În premieră, în acest an, se organizează simularea concursului de Rezidențiat la Medicină Dentară, la care s-au înscris 88 candidați. Pentru simularea concursului de Rezidențiat la Medicină sunt înscriși 321 de candidați, în număr egal cu cei înscriși la simularea din octombrie anul trecut.

Concursul va dura 4 ore şi va fi structurat sub forma unui test grilă, ale cărui subiecte vor fi elaborate de personalul academic al universității. Sursele bibliografice sunt reprezentate de cele două volume ale “Compendiului de specialități medico-chirurgicale” – ediție revizuită 2018, publicate sub coordonarea Prof. Univ. Dr. Viorel Scripcariu şi Prof. Univ. Dr. Victor Stoica.

„Aceste sesiuni de simulare a concursului de Rezidențiat pe care le organizăm la Universitate sunt extrem de utile pentru candidați, pentru că oferă o evaluare obiectivă a cunoştințelor şi îi familiarizează cu condițiile de desfăşurare a examenului.” declară Prof. Univ. Dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

În sala de concurs vor avea acces numai candidaţii şi personalul angajat în organizarea concursului. Intrarea în sală a candidaţilor se va face în intervalul  8.00 – 8.20, numai pe baza buletinului/cărţii de identitate sau a paşaportului în termen de valabilitate, documente care vor sta pe masa candidatului tot timpul concursului pentru a putea fi reverificate. Cei fără un astfel de document valabil, nu vor fi primiţi în sala de concurs. În prezenţa tuturor candidaţilor, şefii de sală vor citi instrucţiunile privind modul de desfăşurare a concursului în intervalul orar 8.20 – 8.35. Subiectele vor fi deschise la ora 9.00.