Clic pentru a deschide afișul evenimentului

Teragnostic, tratament personalizat și precizie – acestea sunt cele trei coordonate sub auspiciile cărora vă debuta – joi, 1 noiembrie 2018, ora 9.00 – „Zilele Medicinei Nucleare – IAȘI 2018”, eveniment  ştiinţific menit să pună în valoare ultimele noutăţi la nivel mondial în domeniul medicinei nucleare.  Evenimentul se va desfăşura în perioada 1- 4 noiembrie 2018, fiind organizat de Societatea Romană de Medicină Nucleară şi Imagistica Moleculară – SRMNIM, în colaborare cu U.M.F. “Grigore T. Popa” Iaşi, Clusterul Regional Inovativ de Imagistica Structurală şi Moleculară – IMAGO-MOL, Institutul Regional de Oncologie Iaşi, Spitalul Clinic Judeţean de Urgente „Sf. Spiridon” şi Societatea de Medici şi Naturalişti din Iaşi.

În fiecare an, Societatea Română de Medicină Nucleară şi Imagistică Moleculară organizează un eveniment naţional cu participare internaţională, care reuneşte profesioniştii în domeniul Medicinii Nucleare şi în domeniile conexe din toată ţara.  Anul acesta a fost rândul specialiştilor în domeniu din centrul universitar Iaşi să îl organizeze, având în vedere că, în prezent, aici se regăseşte numărul cel mai mare atât de cadre didactice cât şi de medici rezidenţi în domeniul Medicinei Nucleare.

Programul include un curs postuniversitar cu titlul „Actualități în imagistica nucleară teragnostică”, sesiuni de cazuri clinice: „Nuclear Imaging versus Unclear Imaging” și un Simpozion de radioprotecție. La acestea se adăugă: o reuniune a Clusterului IMAGO-MOL, în data de 1 noiembrie, un webinar (2 noiembrie) şi o reuniune a Grupului de lucru pentru înfiinţarea Consorţiului Naţional de Medicină Nucleară (3 noiembrie). Evenimentul va include și expoziții științifice de prezentare a produselor de ultimă generație ale companiilor de vârf în domeniu.

Lucrările se desfăşoară în Aula Magna „George Emil Palade” a UMF „Grigore T.Popa”, dar şi la IRO Iaşi şi CEMEX Iaşi. Activitățile vor fi susținute de personalități în domeniu provenind din diferite instituții atât din România cât și din întreaga, cum sunt: Prof. Jean-Noel Talbot (Franţa), Prof. Ora Israel şi Fizician Alex Frenkel (Israel), Enrique Estrada Lobato (IAEA Vienna, Austria), Prof. Milovan Matovic (Serbia), Dr. Savvas Frangos (Cipru) şi mulţi alţi specialişti de renume în domeniu.

Publicul țintă include medici, fizicieni medicali, tehnologiști, studenți și alți profesioniști în domeniul sănătății sau domenii conexe. Manifestarea pune accent pe activitățile de formare a tinerilor profesioniști în medicină nucleară și în specialități conexe, în domeniul radiotrasorilor și a tehnicilor SPECT/PET/CT/IRM, definind conceptul de Theragnostics pentru medicina personalizată și de precizie.

“Zilele Medicinei Nucleare – IAȘI 2018”, își propune să creeze oportunitatea inițierii de discuții despre progresele medicinei nucleare în cadrul unor întâlniri motivaționale, în care toți participanții să aibă șansa de a împărtăși idei și de a discuta cu onorabilii noștri oaspeți.

THERAGNOSTIC CONCEPT IN NUCLEAR MEDICINE