Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași (UMF Iași) este cotată în Top 25 Publicații interdisciplinare, în sistemul de evaluare a instituțiilor de învățământ superior U-Multirank, care a dat publicității, astăzi, 4 iunie, datele actualizate pentru 2019.

„Suntem bucuroși să vă informăm că instituția dvs. a fost clasată printre cele mai performante universități din întreaga lume! Pentru ediția din 2019 a U-Multirank, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași se numără printre cei 25 de performeri Global Top 25 din categoria «Publicații interdisciplinare»“ se precizează în scrisoarea trimisă de reprezentanții clasamentului U-Multirank prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, Rectorul UMF Iași.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a intrat anul trecut, în 2018, în sistemul de evaluare a instituțiilor de învățământ superior utilizând platforma U-Multirank. Indicatorii U-Multirank sunt numeroși, fiind grupați în mai multe categorii: Predare și învățare, Cercetare, Orientarea internațională, Orientarea regională și Transferul de cunoaștere. UMF Iași a obținut calificative foarte bune la indicatorii „Predare și învățare”, „Cercetare” și „Orientare regională”. De exemplu, în privința procentului de absolvenți la timp (studii de licență) UMF Iași înregistrează un procent de 99,00%, care-i asigură un loc în primele poziții. De asemenea, indicatorii care se referă la numărul de publicații de cercetare, numărul de publicații interdisciplinare și post-doc îi asigură un loc fruntaș Universității de Medicină și Farmacie din Iași.

Ca în fiecare an, U-Multirank a realizat o serie de 10 „Top-uri 25” pe mai multe criterii, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași regăsindu-se în „Top 25 Universități performante în numărul de publicații interdisciplinare”.

„Sunt sisteme internaționale de clasificări universitare care aplică criterii comune tuturor instituțiilor de învățământ superior, încurajând o „cursă” pentru prestigiu, pentru reputație academică. U-Multirank permite candidaților și studenților să compare instituțiile cu misiune similară, creând posibilitatea universităților să-și îmbunătățească procesele și activitățile distincte, susținând astfel diversitatea învățământului superior.” a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași.

„Față de anul trecut, avem rezultate mai bune la indicatorul «Predare și învățare» și ne-am menținut poziția la indicatorii «Cercetare» și « Orientare internațională». Este meritul cadrelor didactice și studenților Universității de Medicină și Farmacie pe care îi felicit.” a adăugat rectorul UMF Iași.

U-Multirank se diferențiază de alte sisteme de clasificare și ierarhizare universitară prin categoriile de indicatori luate în calcul, încercând să surprindă cât mai multe aspecte specifice instituțiilor de învățământ superior, de interes pentru publicul larg, dar și pentru actorii implicați în sistemul universitar. Acest instrument subliniază diversitatea instituțiilor de învățământ superior, fiind acoperită o paletă largă de universități, cu diferite profiluri. În total, sunt prezente în top 1711 universități, din 96 de țări, participarea  instituțiilor  de  învățământ  superior  în  evaluările  U-Multirank  fiind  opțională.

Mai multe informatii: www.umultirank.org