Pentru Facultatea de Bioinginerie Medicală, anul universitar 2018-2019 s-a ȋncheiat cu o cascadă de trofee, medalii de aur și argint, premii de excelență, premii speciale decernate de către juriile internaționale ale unor manifestări științifice de mare amploare din țară și străinătate, desfășurate ȋn luna mai 2019.

Strategia academică a Facultății de Bioinginerie Medicală se manifestă permanent ȋn domeniul didactic și al cercetării științifice, preocupările colectivului de cadre didactice și studenților, pasiunea pentru inovare ȋn domeniul multidisciplinar al Bioingineriei medicale precum și al Fiziokinetoterapiei și recuperării fiind unanim recunoscute la nivel internațional. Conștienți de faptul că studenții reprezintă viitorul unei societăți bazate pe inteligență și comunicare, fiind adevărații ambasadori ai Facultății de Bioinginerie Medicală și Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, au fost create toate premisele pentru dezvoltarea abilităţilor inovatoare ale tinerilor cercetători, prin proiecte esențiale pentru cariera lor”, a subliniat prof. univ. dr. Anca Galaction, decanul  Facultăţii de Bioinginerie Medicală.

În cadrul Salonului de inventică Euroinvent 2019, la concursul „Microcontrolere și aplicații” organizat de Centrul de Cercetare ȋn Sisteme Inteligente și Aplicații Iași, la Concursul Electro-Mobility Continental dar și la Universitatea Tehnică din Chișinău, creativitatea manifestată prin zeci de invenții și inovații a fost răsplătită cu cele mai ȋnalte distincții: Premiul special Euroinvent 2019 și Premiul de Excelență decernate de Universitatea de Medicină și Farmacie “Nicolae Testemițanu” Chișinău, medalia Hofigal, Medalia Universitatea “Dunărea de Jos, Trofeul Universitatea Politehnica București, patru medalii de aur, cinci medalii de argint și patru premii de Excelență.

De asemenea, premiile speciale Continental, Infineon, Mechatronics, Microchip, Preh, Silicon Service și Veoneer, premiile II și III au certificat valoarea lucrărilor prezentate. Universitatea Tehnică din Chișinău a decernat Cupa și Medalia competiției, ca recunoașterea a contribuției științifice prezentate, o medalie de aur și  patru premii speciale.