Societatea Studenţilor Medicinişti Iaşi (SSMI) organizează în colaborare cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi cea de-a 14-a ediţie a Congresului Internaţional pentru Studenţi şi Tineri Medici – Congressis 2017, ce se va desfășura în Iași, în perioada 6-9 aprilie.

Evenimentul, desfășurat sub motto-ul “Embrace the art of medicine!”, vizează studenții și tinerii medici interesați să descopere şi să aprofundeze  spectrul larg al educației medicale.  În cadrul Congressis, aceştia vor avea şansa de a participa la numeroase conferințe şi workshop-uri, susținute de  cadre universitare de renume, atât din mediul academic românesc, cât şi din străinătate.

Si anul acesta, Congressis va acoperi domenii vaste, de real interes și va pune la dispoziția participanților informații asupra actualităților medicale, prin intermediul unor invitați speciali, precum Margitta Seeck, neurolog și profesor universitar în cadrul Universității din Geneva și Gheorghe Zastavnitchi, medic chirurg, care va împărtăși experiențele trăite în cadrul organizației “Medicine Sans Frontieres”.

Pe parcursul celor patru zile ale congresului, participanții se vor putea implica şi activ, prin prezentarea lucrărilor ştiințifice şi a posterelor, ce se vor concentra în jurul ariilor de Stiințe fundamentale, Medicină Internă, Chirurgie, Stiințe sociale şi ale comportamentului. Sesiunile vor fi jurizate de către cadrele didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie “Gr.T.Popa” Iaşi, urmând a fi premiate la final lucrările științifice elaborate remarcabil.

Ceremonia de deschidere va avea loc joi, 6 aprilie, de la ora 20, în incinta Palatului Culturii din Iaşi, în sala Voievozilor, unde organizatorii vor întâmpina participanții de pretutindeni şi le vor asigura un program artistic, destinat să creeze o atmosferă inedită.

Pentru a se marca sfârşitul ediției Congressis de anul acesta, duminică, 9 aprilie, va avea loc festivitatea de închidere, în Sala Mare a Bibliotecii Centrale Universitare, de la ora 12, când vor fi premiați participanții câștigători ai sesiunilor ştiințifice.

Persoanele care nu au reuşit să se înscrie până în prezent pentru a participa în cadrul Congressis, mai au şansa de a se înmatricula până la data de 17 martie.

Societatea Studenților Mediciniști Iași (SSMI) este o organizaţie non-guvernamentală, apolitică, care contribuie la dezvoltarea personală a membrilor săi, ca persoane de bază în comunitate. Numeroasele proiecte implementate în cadrul acesteia sunt dedicate educației non-formale a studenților și informării populației cu privire la noțiunile legate de domeniul medical. Evenimentele științifice desfășurate în cadrul societații creează astfel  studenților mediciniști contextul necesar unei pregătiri continue de calitate, pentru o carieră de succes.