Studenții de la Medicină trasează noi legături interuniversitare cu fiecare ediție Transmed. În perioada 6 – 11 noiembrie, Societatea Studenților Mediciniști Iași (SSMI), în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie ”Grigore T.Popa”, a organizat ediția de toamnă a proiectului de schimburi interuniversitare ”Transmed”.

Anul acesta proiectul a depășit granițele, incluzând în cei 40 de studenți găzduiți din toate orașele universitare din țară și studenți din Chișinău. Programul participanților a inclus participarea la cursurile susținute de cadre universitare de renume, stagii de practică în spital, dar și workshop-uri și conferințe precum ”Noduri și Suturi”, ”Malpraxis Medical”, pentru a contura imaginea completă a învățământului medical ieșean. De asemenea, organizatorii au pregătit un program social zilnic prin care s-a urmărit prezentarea monumentelor Iașului cultural.

Nu în ultimul rând, prin intermediul proiectului Transmed, 52 de studenți din cadrul Universității de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” au beneficiat de șansa de a studia în perioada 6-11 noiembrie în centrele universitare din București, Cluj-Napoca, Brașov, Craiova, Timișoara, Oradea, Tîrgu-Mureș și Chișinău. Continuând în fiecare an organizarea Transmed, SSMI încurajează comunicarea eficientă între studenții mediciniști și cadrele didactice din țară, care are ca scop final dezvoltarea întregului sistem medical românesc.

Societatea Studenților Mediciniști Iași este organizația non-guvernamentală ce se ocupă cu apărarea, formarea și dezvoltarea următoarelor generații de medici. Prin proiecte ce variază de la sănătate publică până la educație non-formală, societatea își propune investirea studenților mediciniști cu calitățile necesare pentru a îmbunătăți sistemul medical românesc. De asemenea, la nivel local, Societatea Studenţilor Medicinişti Iaşi apără interesele tuturor studenţilor la medicină în faţa conducerii Facultăţii de Medicină şi a Universităţii de Medicină şi Farmacie ”Grigore T. Popa”, Iaşi.