S-au stabilit datele celor două sesiuni de simulare a concursului de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T.Popa” din Iași: 3 martie 2019 (duminică) și 19 mai 2019 (duminică).  Aflat la a VII-a ediție, acest proiect educațional are ca activitate principală simularea procesului de examinare în cadrul concursului de admitere, precum și evaluarea personală a fiecărui candidat. Anul trecut, aproape 2500 de candidați au participat la cele două sesiuni de simulare.

Proiectul se află sub egida Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T.Popa” din Iași, fiind realizat în colaborare cu Societatea Studenților Mediciniști Iași, Societatea Studenților Farmaciști Iași, Societatea Studenților Stomatologi Iași, Asociația Studenților Bioingineri Iași și Societatea Studențească de Chirurgie din România (filiala Iași). Scopul acestuia este de a-i ajuta pe candidați să se acomodeze cu atmosfera de examen, să-și testeze cunoștințele acumulate pentru concursul de admitere și să observe pe ce segment de materie trebuie aprofundat. Grupul țintă  este reprezentat de elevii din clasele a XII-a (care studiază în învățământul secundar superior: licee și colegii) și de alte persoane care doresc să se înscrie la Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași (care au urmat un ciclu de învățământ secundar superior: liceu sau colegiu).

Simularea concursului de admitere este un bun prilej pentru tinerii candidați să se obișnuiască cu atmosfera de examen, să-și testeze cunoștințele și, nu în ultimul rând să învețe să-și gestioneze emoțiile”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Concursul simulat se poate da pentru următoarele specializări:

 • Medicină
 • Medicină dentară
 • Farmacie
 • Bioinginerie medicală
 • Asistență medicală generală
 • Nutriție si dietetică
 • Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare
 • Tehnică dentară

Taxă de participare: 40 lei/ediție.

Pașii înscrierii:

 1. Plata taxei de participare. Taxa de participare în valoare de 40 RON poate fi achitată prin plată online, depunere numerar (BCR) sau ordin de plată în contul Societății Studenților Mediciniști Iași. Candidatul trebuie să specifice la detalii TAXĂ SIMULARE ADMITERE și numele său.
 2. Completarea formularului de înscriere online, până la data de 17 februarie 2019 (pentru prima sesiune, din martie). Candidatul trebuie să încarce screenshot-ul (captura de ecran) a e-mailului de confirmare a plății online sau chitanța de depunere numerar semnată și ștampilată de casier sau ordinul de plată semnat și ștampilat de casier în cadrul formularului pentru a atesta tranzacția efectuată.
 3. Verificarea datelor introduse în pagina Candidați înscriși. Listele cu candidații vor apărea după finalizarea perioadei de înscriere.
 4. Repartizarea pe săli. Canditatul trebuie să verifice pe site-ul proiectului în ce sală a fost repartizat.
 5. Prezentarea la susținerea Simulării Concursului de Admitere cu cel puțin 2h înaintea începerii testului. Intrarea în sală este permisă cu cel mult 30 minute înaintea orei de începere Simulării (ce va fi anunțată ulterior).

Subiectele

Concursul de simulare de admitere constă în susținerea unei teze (test grilă) care va dura 3 ore.

Caietele cu întrebări, aferente testului grilă de concurs, sunt redactate în limba română. Subiectele pentru concurs sunt stabilite din toate manualele alternative valabile pentru disciplinele și clasele de liceu.

Disciplinele de concurs sunt următoarele:

Pentru specializările Medicină și Medicină Dentară:

 • Disciplină primară (obligatorie): Biologie clasa a XI-a (Anatomia și

Fiziologia omului);

 • Disciplină secundară (la alegere): Chimie organică sau Fizică.

Pentru specializarea Farmacie:

 • Disciplină primară (obligatorie): Chimie organică;
 • Disciplină secundară (la alegere): Biologie vegetală sau Biologie clasa a

XI-a (Anatomia și Fiziologia omului).

Pentru specializarea Bioinginerie medicală – o disciplină la alegere, din următoarele:

 • Matematică
 • Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului)

Pentru specializările Asistență Medicală Generală, Balneofiziokinetoterapie și recuperare, Tehnică dentară, Nutriție și dietetică – o disciplină la alegere, din următoarele:

 • Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului);
 • Chimie organică.

Teza de concurs va conține 80% întrebări la prima vedere.Pentru specializările Medicină, Medicină Dentară și Farmacie, din totalul întrebărilor din grilă, ponderea disciplinei principale este de minim 60%, iar ponderea disciplinei secund  de teste pentru admitere, redactatăde U.M.F. Iași, pot avea răspunsurile ordonate altfel față de ordinea din culegere.

Consultați site-ul proiectului, pentru mai multe informații: http://simulare-admitere.ssmi.ro/