Pe parcursul zilei de 16 ianuarie 2020, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași s-au desfășurat alegerile pentru stabilirea membrilor Consiliilor Departamentelor și Consiliilor Facultăților de Medicină, Medicină Dentară, Farmacie și Bioinginerie Medicală, a membrilor Senatului Universității, pentru alegerea Directorilor de Departament și a Rectorului. S-au prezentat la vot 707 cadre didactice și cercetători dintre cele 730 înscrise pe listele de vot și toți cei 37 de reprezentanți ai studenților, participarea la vot fiind de 97%.

Pentru cea mai importantă funcție din universitate, cea de Rector, și-au depus candidaturile Prof. Univ. Dr. Norina Consuela Forna și Prof. Univ. Dr. Viorel Scripcariu. Urmare a votului cadrelor didactice, cercetătorilor și reprezentanților studenților, Rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, în mandatul 2020-2024, este Prof. Univ. Dr. Viorel Scripcariu.

Rezultatul alegerilor pentru funcția de rector:

 

Punctaj

Nr. voturi de 1

cadre didactice

Nr. voturi de 1

studenți

1.    Prof. Univ. Dr. Viorel Scripcariu

1175,86

440

23

2.    Prof. Univ. Dr. Norina Consuela Forna

1452,14

217

14

La ora emiterii acestui comunicat, se centralizează voturile exprimate pentru Senat, membrii Consiliilor Facultăților, Directorii de Departament și membrii Consiliilor Departamentelor, rezultatele alegerilor pentru aceste structuri academice urmând să fie postate în cursul zilei de astăzi, 17 ianuarie 2020, pe site-ul Universității