Proiect „de suflet” al Facultății de Farmacie: școală de vară pentru liceeni

iul. 3, 2023 | @ Presa | 0 comentarii

Luni, 3 iulie 2023, a avut loc deschiderea oficială a Școlii de vară „Alege sa fii Farmacist!” – SummerPharm 2023, un proiect devenit tradiție la UMF Iași. Proiectul este organizat de Facultatea de Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, în colaborare cu Inspectoratele Școlare Județene și cu Societatea Studenților Farmaciști din Iași și se adresează absolvenților de clasa a X-a și a XI-a, din liceele eligibile în programul ROSE din Regiunea de Nord-Es.

La deschiderea școlii de vară din acest an au participat cei 50 de elevi selectați, precum și membrii echipei de implementare și management a proiectului. Ca în fiecare an, amfitrionul evenimentului a fost prof. univ. dr. Lenuța Profire, decanul Facultății de Farmacie și directorul grantului, care le-a prezentat copiilor acest „proiect de suflet” al facultății, care ar putea fi primul pas spre frumoasa carieră de farmacist. „Profesia de farmacist este o profesie frumoasă, nobilă care deschide multiple oportunități de dezvoltare în carieră. Un absolvent al facultății de Farmacie poate profesa în farmacia publică, farmacia de spital, ca farmacist clinician, în laboratoare de control și analiză, în laboratoare de toxicologie, în companii farmaceutice, producătoare de cosmetice și suplimente nutritive”.  

Timp de două săptămâni, elevii selectați vor avea ocazia să participe la un program educațional în domeniul farmaceutic, ce cuprinde:

  • cursuri și ateliere de lucru în domenii specifice profesiei de farmacist;
  • vizite de studiu la companii farmaceutice, centre/institute de cercetare;
  • consiliere și orientare în alegerea profesiei de farmacist;

• activități cultural-recreative, precum vizitarea principalelor obiective turistice ale Iașului, team building, vizionare film, seri sociale etc.