Peste 4 milioane de euro pentru digitalizarea UMF Iași

iul. 6, 2022 | @ Presa | 0 comentarii

Universitatea de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași a câștigat un proiect in valoare totala de peste 4.100.000 euro pentru digitalizarea instituției, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C15: Educație, Măsura de investiții Reforma 5: Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației/ Investiția 16: Digitalizarea universităților și pregătirea acestora pentru profesiile digitale ale viitorului.

Proiectul cu titlul „Campus digital pentru învățământ medical la UMF „Grigore T. Popa” din Iaşi” are ca obiectiv general cercetarea – dezvoltarea, proiectarea și testarea unei platforme multi-modale care să asigure digitalizarea fluxului educațional, didactic, de cercetare – dezvoltare și inovare al UMF Iași. În cadrul apelului au fost selectate 61 de universități, UMF Iași ocupând poziția 23.

„Digitalizarea a devenit o prioritate în planurile noastre de dezvoltare, este o evoluție firească, în concordanță cu vremurile actuale. Mă bucur că universitatea noastră va putea realiza, cu ajutorul acestui grant, o platformă care va îmbunătăți comunicarea dintre universitate și studenți și lucrul în echipă în spațiul virtual. De asemenea, acest proiect își propune crearea unei infrastructuri CDI pentru abordarea tehnologiilor avansate”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Obiectivele specifice ale proiectului:

  • Digitalizarea procesului educațional pe durata întregului ciclu de studii de licență/master/doctorat prin gestionarea integrată a admiterii, cursurilor, finalizării studiilor, in termen de 36 de luni de la data începerii proiectului;
  • Înfiintarea a 5 departamente/ centre/ laboratoare/biblioteci digitale noi și modernizarea a 11 departamente/ centre/ laboratoare/biblioteci digitale in termen de 12 luni de la începerea proiectului;
  • Actualizarea si implementarea a 10 programe de formare de competente, in termen de 16 luni de la data începerii proiectului.

Valoarea totală: 20.536.811,23 lei (peste 4.100.000 euro), din care valoare eligibilă proiect: 19.535.334,50 lei (peste 3.900.000 euro) și valoare neeligibilă: 1.006.171,63 lei (peste 200.000  euro). Proiectul se va derula pe parcursul a 36 de luni.