Facultatea de Farmacie din cadrul UMF Iași a fost premiată în cadrul celei de-a VII-a Ediții a Galei Edumanager pentru proiectul „Alege să fii farmacist – Summerpharm”, la categoria “Program de promovare şi recrutare a viitorilor studenţi”.

La festivitatea de premiere care a avut loc joi, 21 noiembrie, la București, au participat 80 de lideri ai instituțiilor de învățământ românești – reprezentați ai inspectoratelor școlare județene, directori de instituții din învățământul preuniversitar, reprezentați ai universităților, ai asociațiilor profesionale din domeniu și reprezentanți ai companiilor private. Reprezentanta UMF Iași la eveniment a  fost prof. univ. dr. Lenuța Profire, decanul Facultății de Farmacie și coordonatorul proiectului.

Pentru a participa la Gala Edumanager.ro, toate instituţiile de învăţământ preuniversitar şi universitar, precum şi organizaţiile profesionale din domeniul educaţiei au fost invitate să înscrie proiectele realizate în acest an.

Prin activitățile propuse, proiectul de tip grant competitiv –  „Alege să fii farmacist – Summerpharm”   a avut drept scop dezvoltarea cunoștințelor teoretice și practice privind o carieră profesională în domeniul farmaceutic pentru un grup țintă format din 150 de elevi (50 de elevi/an, 3 ani), proveniți din medii defavorizate, vulnerabile, absolvenți ai claselor a X-a și a XI-a, din licee eligibile în proiectul ROSE din Regiunea de Nord-Est. În acest an, două grupe de elevi au urmat cursurile Școlii de vară, în perioada 1-14 iulie, respectiv 15-28 iulie.

„Prin acest proiect am vrut în primul rând să le insuflăm tinerilor dorința de a deveni studenți ai facultății noastre. Astfel, le-am pregătit un program foarte frumos, care a îmbinat partea de educație formală cu activități recreative și de dezvoltare personală”, a declarat prof. univ. dr. Lenuța Profire.

Programul a conținut atât cursuri și ateliere de lucru, vizite de studiu la companii farmaceutice, la farmacii de circuit deschis și centre/institute de cercetare, ședințe de consiliere și orientare în alegerea profesiei de farmacist, cât și activități de relaxare, precum vizitarea principalelor obiective turistice ale Iașului, vizionare film, seară de karaoke sau bowling.