Noul Ambasador al Franţei în România, în vizită la UMF Iași

feb. 13, 2024 | @ Academic | 0 comentarii

Excelenţa Sa domnul Nicolas Warnery, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Franceze în România, a făcut o vizită marți, 13 februarie 2024, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași. Excelența Sa a fost însoțit de domnul Julien Chiappone-Lucchesi, consilier pentru cooperare și acțiuni culturale în București și director al Institutului Francez din România, de domnul Vincent Henry – directorul Institutului Francez Iași și de domnul Radu Grădinaru, consul onorific al Republicii Franceze la Iași.

Este prima vizită la Iași a Excelenței Sale de când a preluat funcția de ambasador al Republicii Franceze în România, pe 8 septembrie 2023.

Delegația franceză a fost primită de către Rectorul UMF Iași, Prof. Univ. Dr. Viorel Scripcariu, Prof. Univ. Dr. Radu Iliescu, prorector responsabil cu Strategia instituțională și evaluarea academică și Andreea Dobrea-Iacobescu, șef serviciu Relații Internaționale și Multiculturalism. Excelența Sa domnul Nicolas Warnery a participat, ulterior, la o întâlnire cu reprezentanții studenților francezi de la UMF Iași, care a avut loc în Sala de conferințe „E. Grigorescu”.

„Am fost onorați de vizita domnului ambasador Nicolas Warnery, un bun prilej de a reitera dorința noastră de a menține o legătură strânsă și constructivă cu Ambasada Franței în România. În ultimii ani, strategia noastră a fost de a acorda un interes sporit relațiilor cu ambasadele țărilor din care provin studenții noștri internaționali. Cu Franța, în mod special, și datorită legăturilor istorice și de suflet pe care le avem, dar și comunității mari de studenți francezi de la UMF Iași, probabil cea mai mare din țară. În acest moment, avem aproape 1000 de cetățeni francezi care studiază la UMF Iași, la programele de studii în limba franceză”, a declarat Prof. Univ. Dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.