În perioada 7-11 iunie 2017, Filiala Iași a Societății Române de Biologie Celulară (SRBC), Institutul de Biologie și Patologie Celulară „Nicolae Simionescu” din București și Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” organizează cel de-al IX-lea Congres Internațional de Biologie Celulară și Moleculară cu participare internațională și cea de-a XXXV-a Sesiune Științifică Anuală a SRBC. Președintele Congresului este prof.univ.dr. Carmen Elena Cotrutz, președinte al Filialei Iași și vicepreședinte al SRBC.

Deschiderea oficială a Congresului va avea loc miercuri, începând cu ora 17.30, la Palatul Culturii, în Sala Voievozilor.

Temele generale sunt Biologia celulară și moleculară vegetală și animală, Patologia celulară și moleculară, Tehnici recente utilizate în biologia celulară și moleculară și Biotehnologii.

Printre invitați se numără acad. dr. Maya Simionescu, președintele Societății Române de Biologie Celulară, acad. Eugen Simion, acad.dr. Gheorghe Benga, prof.univ.dr. Alexandru Vlad Ciurea.

Lucrările vor avea loc la Congress Hall Palas – Sala Mozart.

Website: www.biologie-celulara.ro/rscb2017/