Ambasadorul statului Israel în România, Excelenţa Sa Tamar Samash, a trimis ieri, 1 august 2018, rectorului Universităţii de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, o scrisoare prin care felicită Universitatea de Medicină și Farmacie ieşeană pentru performanţa de a se fi clasat între cele mai bune universităţi din lume, conform Academic Ranking of World Universities (Top Shanghai), pe domeniul inginerie chimică.

„Permiteţi-mi să vă transmit sincere felicitări pentru poziţia obţinută de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” în Academic Ranking of World Universities. Acest rezultat notabil reflectă munca şi dedicarea pe care dumneavoastră, colectivul didactic, de cercetare şi studenţii dumneavoastră le-aţi investit într-una dintre cele mai de succes universităţi din România. Vă urez succes şi aştept cu nerăbdare oportunităţi viitoare de colaborare“, a transmis Excelenţa Sa Tamar Samash în mesajul adresat conducerii universităţii. (vezi facsimil)

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” este clasificată în Academic Ranking of World Universities (Top Shanghai) la poziţia 427, la categoria Inginerie Chimică. Clasamentul include primele 500 de universităţi din lume. În anul 2018, au fost clasificate universităţile după o serie de domenii: științele naturii, inginerie, științele vieții, științe medicale și științe sociale. În acest top se regăsesc și alte două universități ieșene: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ și Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”.

http://www.shanghairanking.com/Shanghairanking-Subject-Rankings/chemical-engineering.html