Admitere de toamnă la UMF Iași pentru specializarea Cosmetică medicală și tehnologia produsului farmaceutic

de | sept. 1, 2021 | @ Academic | 0 comentarii

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași organizează o nouă sesiune de admitere în acest an, sesiunea septembrie, pentru o specializarea mult așteptată de către candidați: Cosmetică medicală și tehnologia produsului farmaceutic, în cadrul Facultății de Farmacie. Testul grilă va avea loc pe 17 septembrie, iar candidații pot opta pentru una dintre cele două discipline de concurs: Chimie organică (40 de întrebări) sau Biologie clasa a XI-a (Anatomia si fiziologia omului) (45 de întrebări). Durata studiilor este de 3 ani, 180 credite.

„În ultimii ani, în România s-a înregistrat un interes din ce în ce mai mare pentru produse cosmetice în general, pentru produse și servcii cosmetice de calitate, ceea ce este un argument în plus pentru înființarea acestui program în cadrul Universității de Medicină și Farmacie «Grigore T. Popa» din Iași, la Facultatea de Farmacie, ceea ce garantează calitatea actului educațional și recunoașterea studiilor la nivel național și european”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Programul se adresează absolvenţilor de liceu cu diplomă de bacalaureat, dar și absolvenților de studii universitare care doresc să se formeze într-un domeniu care a suscitat interesul din cele mai vechi timpuri, și anume cel al sănătății și înfrumusețării. Prin parcurgerea curriculei universitare, absolvenții vor dobândi cunoștințe teoretice și abilități practice din domeniul științelor fundamentale (chimie, biologie, anatomie, fiziologie), medicale (histologie, histopatologie, dermatologie, microbiologie etc), produselor cosmetice și dermatocosmetice, tehnicilor dermatocosmetice, de îngrijire corporală și înfrumusețare, precum și din domeniul siguranței aplicării tratamentelor și procedurilor cosmetice.

„Acest nou program de studii – Cosmetica medicală și tehnologia produsului cosmetic – vine în întâmpinarea interesului tinerilor de a deveni specialisti într-un domeniu extrem de atractiv, care a înregistrat o dezvoltare accelerată în ultimii ani, dar și a agenților economici, care sunt implicați în dezvoltarea de produse cosmetice, dermatocosmetice sau în domeniul serviciilor de îngrijire corporală și îmfrumusețare. Absolvenții acestui program de studii vor avea multiple oportunități de carieră, atât în țară cât și în străinătate și anume: saloane și cabinete de cosmetică; centre de înfrumusețare; centre dermatocosmetice și antiageing; companii și laboratoare producătoare de produse cosmetice și de îngrijire personală; laboratoare de cercetare-dezvoltare în domeniul cosmetic; consultant cosmetic în unități farmaceutice”, a subliniat prof. univ. dr. Lenuța Profire, decanul Facultății de Farmacie din cadrul UMF Iași.

Calendar  de concurs
6 -15 septembrie  2021 (ora 12:00) -perioada de înscriere online a candidaților;
17 septembrie 2021-  test grilă.

Locuri scoase la concurs:
Fără taxă (buget): 10
Cu taxă: 30 (taxa: 4000 lei)

Discipline  de  concurs:
Chimie organică (40 întrebări) SAU
Biologie clasa a XI-a (Anatomia si fiziologia omului) (45 întrebări)

Informații suplimentare :
Secretariatul Facultății de Farmacie ( E-mail: secretariat-farmacie@umfiasi.ro, Tel: 0232/301617, 0232/3016230