Memorandum de colaborare cu Universitatea Kunming din China

apr. 4, 2024 | @ Academic | 0 comentarii

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a semnat un memorandum de colaborare cu Universitatea de Medicină Kunming, din Republica Populară Chineză. Acordul prevede o cooperare bilaterală în domeniul educației și cercetării.

Printre principalele prevederi ale memorandumului se numără colaborarea în domeniul cercetării și educației, care presupune schimburi de experiență între studenți, cadre didactice și cercetători ale celor două universități, de materiale și informații academice, precum și de resurse pentru dezvoltarea și pregătirea personalului medical.

Sunt bucuros că am semnat un memorandum de colaborare cu prestigioasa Universitate de Medicină Kunming, recunoscută pentru excelența sa în domenii precum medicina, farmacia și stomatologia. Acest parteneriat va consolida și mai mult reputația noastră la nivel internațional și va permite un valoros schimb de experiență între studenții, cadrele didactice și cercetătorii celor două universități”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Delegația chineză a fost alcătuită din prof. Xie Baosheng, vicepreședinte al KMU (responsabil cu relațiile internaționale și absolvenți), domnul Yang Bingbing, președinte al Comitetului de Administrație al Școlii de Absolvenți a KMU, prof. Chen Shaochun, decan al Școlii de Reabilitare a KMU, prof. Li Gaofeng, prodecan al celui de-al treilea spital afiliat al KMU, prof. Yin Zhangcheng, președinte al Comitetului de Administrație al Facultății de Stomatologie a KMU și dr. Zhao Peng, șef al Secției de Management al Programelor din cadrul Diviziei de Schimburi și Cooperare Internațională a KMU.

 

Universitatea de Medicină Kunming (KMU) este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din China. Fondată în 1933, universitatea este situată în orașul Kunming, provincia Yunnan. Universitatea este recunoscută pentru excelența sa în domenii precum medicină, farmacie și stomatologie. KMU are o reputație solidă în cercetare și inovație, atrăgând studenți și cercetători din întreaga lume. Are relații de cooperare cu mai mult de 90 de universități și institute de cercetare din 29 de țări.

Universitatea are trei campusuri: campusul Chenggong (campus principal), campusul de pe Strada Renmin West și campusul Pingzheng, ocupând în total 98,8 hectare. La KMU studiază 20.702 studenți cu frecvență întreagă, dintre care 15.268 sunt studenți la programele de licență, 4.396 masternazi, 534 doctoranzi și 504 sunt studenți internaționali. KMU are 18 facultăți, oferind 32 de programe de licență. Sistemul său de predare și practică este format din : 4 spitale afiliate, 11 spitale neafiliate, 18 spitale didactice, 45 de spitale de practică, 21 de baze de predare și practică comunitară, 76 de baze de predare și practică legate de profesie.