Din 10 august, începe procesul de cazare a studenților UMF Iași

aug. 5, 2021 | @ Studenti | 0 comentarii

De marți, 10 august 2021, va începe procesul de cazare în căminele Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, pentru anul universitar 2021-2022.

Pentru studenții de anul I, media pentru cazare este media de admitere, iar pentru studentii de anii II – VI este media (punctajul) din anul universitar 2020-2021 (media de la sfârșitul sesiunii din vară). Sunt excluși din start studenții care au domiciliul stabil în Iași, care au înregistrat abateri grave pentru care au fost sancționați conform Regulamentului de Cămin sau au fost excluși din cămin în anii anteriori și cei care au avut tentativa de a vinde locul de cămin în anii precedenți. Toate informațiile legate de cazare, aici: https://www.umfiasi.ro/ro/academic/Pagini/Cazare-in-caminele-UMF.aspx

Calendarul cazării

Între 10 și 26 august se completează cererea de cazare online doar pe site-ul oficial al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi – www.umfiasi.ro, iar browser-ele acceptate pentru utilizarea acestei cereri sunt Google Chrome, Internet Explorer și Mozilla Firefox  (vezi Instrucţiuni de completare a cererii de cazare online). În aceeași perioadă se depun actele doveditoare anumitor situații speciale (familiști, dosare sociale) la sediul Serviciului Facilități Studenți (căminul E5).

Între 27 și 31 august reprezentanți ai Biroului Executiv de Cazare (BEC) și ai Serviciului Facilități Studenți analizează dosarele, pe 1 septembrie are loc generarea primului clasament, iar pe 3 septembrie se afișează clasamentul final.

Pe 4 septembrie se depun contestațiile și transferurile la adresa de email birouexecutivcazare@umfiasi.ro , iar pe 6-7 septembrie trebuie rezolvate contestațiile și afișate rezultatele.

Între 8 și 13 septembrie are loc repartizarea pe cameră în cadrul căminelor, iar între 14-20 septembrie introducerea în baza de date a studenților cazați.

Între 21 și 23 septembrie are loc cazarea studenților din anii II, III, IV, V și VI, iar cei de anul I vor fi cazați pe 24 și 25 septembrie.

Între 27 și 30 septembrie este programată finalizarea cazării.

Tarife de cazare

Pentru căminele E1 (str. Codrescu nr. 13) și E5 (str. Gh. Asachi nr. 14) tarifele sunt următoarele:

  • 280 de lei/loc/lună pentru studenții bugetați
  • 200 de lei/loc/lună pentru studenții ai căror părinți sunt cadre didactice, personal didactic auxiliar, orfan de unul sau ambii părinți, aflați în protecție socială, străini bursieri ai statului român, studenți fără plata taxelor de școlarizare
  • 350 de lei/loc/lună pentru studenții cu taxă și alte categorii

Pentru un loc/lună în Căminul 1 Mai B (str. Sărărie nr. 220), studenții bugetați vor plăti 370 de lei, studenții ai căror părinți sunt cadre didactice sau sunt bursieri ai statului român – 300 de lei iar studenții cu taxă vor plăti 480 de lei/loc/lună

Căminul 1Mai A intră în renovare.

În cele două pavilioane ale Căminului 1 Decembrie Pav. 9 (str. Petre Andrei, nr. 9 și 1 Decembrie Pav. 10 (str. Petre Andrei, nr. 7), tarifele de cazare sunt:

  • 200 de lei/loc/lună pentru studenții bugetați
  • 125 de lei/loc/lună pentru studenții ai căror părinți sunt cadre didactice, personal didactic auxiliar, orfan de unul sau ambii părinți, aflați în protecție socială, străini bursieri ai statului român, studenți fără plata taxelor de școlarizare
  • 300 de lei/loc/lună pentru studenții cu taxă și alte categorii

T22 (Complex Tudor Vladimirescu) – 480 de lei pentru toate categoriile de studenți

C9-C10 (Șoseaua Națională, nr. 64-66) – alte categorii – 500 de lei