Cea de a XII-a Conferință Națională de Bioetică se va desfășura la Iași, în perioada 9-11 noiembrie 2017. Evenimentul este organizat de Societatea Română de Bioetică, Asociația pentru Educație și Cercetare în Etică și Drept- EDUCED, Societatea de Medicină de Urgență și Catastrofă din România, Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă, Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate, sub egida Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași și a Colegiul Medicilor din România.

Temele centrale ale conferinței din acest an sunt “20 de ani de la Convenția de la Oviedo”, “Instituționalizarea bioeticii” și  Varia.

Conferința are ca grup țintă participanți din domeniul medical  și din arii non-medicale (teologie, filozofie, psihologie, sociologie, asociații de pacienți etc.).

Anul acesta se împlinesc 20 de ani de când statele membre ale Consiliului Europei au semnat Convenția de la Oviedo, Spania, Convenție prin care se protejează demnitatea și identitatea ființei umane și care garantează oricărei persoane, fără discriminare, respectul integrității sale și al celorlalte drepturi și libertăți fundamentale față de aplicațiile biologiei și medicinei. În acest context vom discuta în cadrul sesiunilor științifice ale conferinței aspecte cu privire la modalitatea de implementare a Convenției de la Oviedo în țările membre ale Consiliului Europei, cu accent pe procesul de luare a deciziilor în situația finalului vieții. Vor avea loc și discuții referitoare la aspecte etice în terapia intensivă și medicina de urgență, precum și în îngrijirea holistică a pacienților cu prognostic sever în diferite specialități medicale”, anunță prof. prof.univ.dr. Vasile Astărăstoae, președintele de onoare al conferinței.

Taxe de participare

Până pe 10 octombrie:

Medic primar/specialist – 250 lei

Medic rezident – 100 lei

Non-medic – 200 lei

Student – gratuit

Reprezentant asociație pacienți – gratuit

 

După 10 octombrie:

Medic primar/specialist – 400 lei

Medic rezident – 200 lei

Non-medic – 350lei

Student – gratuit

Reprezentant asociație pacienți – 350 de lei

Website: https://conferintadebioetica.ro/