Anul acesta, Conferința Națională de Chirurgie, organizată de Societatea Română de Chirurgie, se va desfășura la Iași, în perioada 4-7 octombrie.

Temele principale ale evenimentului din acest an sunt “Chirurgia minim invaziva a tubului digestiv” și „Complicații majore în chirurgia abdominala”.

Ediția din acest an este găzduită de orașul Iași, cel mai vechi centru universitar al României. Aici, și studiul medicinei are rădăcini vechi și adânci, certificatul de naștere al Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” purtând data 30 septembrie 1879. Președintele Comitetului local de organizare este colegul și prietenul nostru Prof. Dr. Viorel Scripcariu, în dubla să calitate de chirurg membru al Societății Române de Chirurgie și rector al U.M.F. „Grigore T. Popa” Iași. Am convingerea că temele de dezbateri propuse, calitatea lucrărilor dumneavoastră precum și efortul comun al organizatorilor reprezintă tot atâtea premise pentru că și ediția din acest an a Conferinței Societății Române de Chirurgie să fie nu doar un succes, ci și un eveniment cu adevărat memorabil”, a subliniat prof. univ. dr. Silviu Constantinoiu, președintele conferinței.

Programul științific al Conferinței Naționale de Chirurgie va include sesiuni pentru medici, asistenți medicali și studenți. Lucrările se vor desfășura în sălile de conferința din cadrul Palatului Culturii, Centrului de Conferințe Palas (sălile Rossini și Verdi) și din cadrul Hotelului Internațional.

Lucrările conferinței vor fi creditate EMC de către Colegiul Medicilor din România și de către OAMGMAMR.

Website: https://cnchirurgie.ro/