Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași a fost reprezentată de Dr. bioing. Gianina Dodi, cercetător științific în cadrul Centrului de Cercetare-Dezvoltare în Medicină Experimentală, în calitate de ambasador JRC (Joint Research Centre) la vizita organizată pentru tineri cercetători români cu responsabilităţi în proiecte de cercetare la JRC Ispra, Italia, în perioada 17-19 Iunie 2019.

Evenimentul a fost organizat de Comisia Europeană, prin serviciul ştiinţific intern-JRC în colaborare cu Ministerul Cercetării și Inovării, în cadrul preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene. JRC a sprijinit bursele de mobilitate la Ispra pentru 8 tineri cercetători români de la diverse instituții din țară, și anume, de la Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași, Institutul Național de Cercetare- Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină, Universitatea Politehnică București, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, Universitatea din Pitești, Universitatea de Stiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti și Beia Consult International. Agenda evenimentului a urmărit corelarea profilului JRC cu activitatea de cercetare din cadrul proiectelor în care cercetătorul este implicat: «Laboratorul de NanoBiotehnologii de la JRC dispune de facilități de ultimă generație, concepute pentru a promova studiile interdisciplinare.»(G. Dodi)

JRC este serviciul de fundamentare științifică al Comisiei Europene pentru procesul de elaborare a politicilor europene și de identificare a soluțiilor la provocările societale majore. Mai multe detalii puteți găsi la: https://ec.europa.eu/jrc/en.