UMF Iași, premiată la Târgul de Carte Librex pentru “Pericolul (ne)isprăviților”
16/05/2017
news@umfiasi.ro (618 articole)
0 comentarii
Distribuie

UMF Iași, premiată la Târgul de Carte Librex pentru “Pericolul (ne)isprăviților”

Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” și dr. Richard Constantinescu au primit o diploma specială din partea juriului Librex pentru volumul proaspăt lansat la editura universității, ”Pericolul neisprăviților”. Festivitatea de premierea a avut loc sâmbătă, 13 mai, la Palas Mall – locul de desfășurare a celui mai mare târg de carte din țară.

Nu m-aș fi gândit acum peste două decenii, când mergeam la Sala Pasilor Pierduți, la Târgul de Carte Librex și-mi cumpăram cărți, că voi ajunge cândva să primesc o diplomă specială pentru un volum. Este o diplomă care mă onorează, dar în primul rând onorează memoria patronului spiritual al Universității de Medicină și Farmacie din Iași, Grigore T. Popa. Acum, la 125 de ani de la nașterea sa, iată că o carte cu textele sale este premiată la 25 de ani de Librex”, a mărturisit, după primirea premiului, dr. Richard Constantinescu.

“Pericolul (ne)isprăviților”, apărută la Editura Universității de Medicină și Farmacie din Iași,  face parte din seria de autor „Grigore T. Popa”, inițiată și coordonată de dr. Richard Constantinescu. Volumul cuprinde texte ale cărturarului  din perioada 1914-1940, scrise în diverse publicații. Cele mai multe articole sunt din cunoscuta revista pe care a coordonat-o, ”Însemnări ieșene”. Cuvântul înainte îi aparține dl. Theodor Paleologu și prefața este semnată de dl. Liviu Antonesei.

Premiul a fost înmânat de președintele juriului – scriitorul Ioan Holban și de Petru Radu – directorul Sedcom Libris – editura care organizează târgul de carte, în prezența primarului Mihai Chirica și a unui public numeros.

news@umfiasi.ro

news@umfiasi.ro

News@umfiasi.ro este portalul de știri al Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași.

Comentarii

Nu exista comentarii Fii primul care comenteaza acest articol!

Scrie un comentariu