Studenții UMF Iași au participat la un exercițiu de simulare a unui cutremur
03/03/2017
news@umfiasi.ro (658 articole)
0 comentarii
Distribuie

Studenții UMF Iași au participat la un exercițiu de simulare a unui cutremur

În fiecare an, în preajma datei de 4 martie, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași organizează, împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Iași, un exercițiu practic privind modul de comportare în caz de cutremur.

La simularea care a avut loc vineri, 3 martie 2017, au participat nu doar studenții, dar și cadrele didactice și personalul administrativ din incinta Corpului de clădire A, Palatului Calimachi, corpului Farmacie și Institutului de Anatomie. Exercițiul, care a durat circa 5 minute, a avut două părți. În primul minut, studenții s-au ascuns sub băncile din amfiteatre și din sălile de curs, iar ulterior, întregul personal din clădire a fost evacuat, în ordine, pe platoul din Piața Națiunii. În timpul simulării cutremurului de 1 minut, studenții s-au comportat ca în cazul unui cutremur, respectând toate normele de protecție. Un ofițer de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență i-a ghidat pas-cu-pas, explicându-le cum trebuie să se comporte. Exercițiul s-a desfășurat fără incidente.

Cele aprox. 700 de persoane participante la acest exercițiu au considerat că este util, în cazul unor situații reale de seism, să știe ce au de făcut pentru a se proteja.

Taguri eveniment, social
news@umfiasi.ro

news@umfiasi.ro

News@umfiasi.ro este portalul de știri al Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași.

Comentarii

Nu exista comentarii Fii primul care comenteaza acest articol!

Scrie un comentariu