În fiecare an, în preajma datei de 4 martie, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași organizează, împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Iași, un exercițiu practic privind modul de comportare în caz de cutremur.

La simularea care a avut loc vineri, 3 martie 2017, au participat nu doar studenții, dar și cadrele didactice și personalul administrativ din incinta Corpului de clădire A, Palatului Calimachi, corpului Farmacie și Institutului de Anatomie. Exercițiul, care a durat circa 5 minute, a avut două părți. În primul minut, studenții s-au ascuns sub băncile din amfiteatre și din sălile de curs, iar ulterior, întregul personal din clădire a fost evacuat, în ordine, pe platoul din Piața Națiunii. În timpul simulării cutremurului de 1 minut, studenții s-au comportat ca în cazul unui cutremur, respectând toate normele de protecție. Un ofițer de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență i-a ghidat pas-cu-pas, explicându-le cum trebuie să se comporte. Exercițiul s-a desfășurat fără incidente.

Cele aprox. 700 de persoane participante la acest exercițiu au considerat că este util, în cazul unor situații reale de seism, să știe ce au de făcut pentru a se proteja.