„Strigoiul lui Ceaușescu, după 30 de ani”
11/12/2019
news@umfiasi.ro (629 articole)
0 comentarii
Distribuie

„Strigoiul lui Ceaușescu, după 30 de ani”

Duminică, de la ora 12.00, în Aula „George Emil Palade”, istoricul Florin Cîntic, directorul Arhivelor Naționale Române –  filiala Iași, va susține conferința „Strigoiul lui Ceaușescu, după 30 de ani”.

Nicolae Ceaușescu a fost ultimul dictator stalinist al Europei de Est. Istoricul Florin Cîntic va face o „disecție” a personajului folosindu-se de dosarul său de cadre și de fototeca specială care au fost desecretizate de Arhivele Naționale ale României, arătând ce a rămas încă viu și activ în societatea românească din „Epoca de Aur”.

Florin Cîntic este eseist și istoric al culturii, cu studii de filosofie și istorie la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (1986), de istorie și civilizatie europeană la Institut National des Langues et Civilisations Orientales, Paris (1992) și management cultural in Danemarca (1996). Doctor in istorie intelectuală la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, sub conducerea acad. Alexandru Zub (2002). Director al Arhivelor Naționale Iasi. Profesor universitar asociat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, expert UE in management cultural, Visiting Scholar la New York University (2004) și Fulbright Visiting Professor la Chicago University (2005-2006). Este editorialist la „Ziarul de Iași”, membru al Uniunii Scriitorilor din România și autorul a numeroase studii științifice, eseuri și volume.

news@umfiasi.ro

news@umfiasi.ro

News@umfiasi.ro este portalul de știri al Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași.

Comentarii

Nu exista comentarii Fii primul care comenteaza acest articol!

Scrie un comentariu