Societatea Studenţilor Medicinişti Iaşi organizează o nouă ediţie a Campaniei de Donare de Sânge sub deviza “Donează Sânge, Fii Erou!” în perioada 3-7 decembrie 2018. Această campanie va fi una complexă și se va desfășura simultan în 11 centre universitare din România: București, Cluj-Napoca, Iași, Brașov, Sibiu, Craiova, Timișoara, Oradea, Galați, Constanța și Tîrgu-Mureș.

În prima parte a proiectului, a fost demarată o campanie de informare şi de sensibilizare a ieşenilor referitor la criza de sânge cu care se confruntă spitalele din România și importanța actului donării, urmând ca a doua parte să se deruleze în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Iași, unde vom fi prezenți în perioada 3-7 decembrie 2018, între orele 8:30-13:30, pentru a discuta cu donatorii, pentru a-i convinge să revină și pentru a da o mână de ajutor personalului centrului.

Pentru această campanie, proiectul nostru mobilizează aproximativ 100 de voluntari activi, studenți în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, aceștia depunând eforturi constante pentru organizarea, mediatizarea și creșterea conștientizării importanței donatului de sânge în rândul populației generale. Conform datelor oferite de Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Iași, pentru a răspunde prompt fiecărei unităţi medicale ar trebui să se înregistreze zilnic în jur de 80-90 de donatori, iar în prezent numărul donatorilor este sub așteptări.

Proiectul „Donează Sânge, Fii Erou!”, aparținând Departamentului de Sănătate Publică din cadrul Societății Sudenților Mediciniști Iași, membră activă în cadrul Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România, vine în întâmpinarea acestei probleme prin organizarea unei campanii ample de informare și conștientizare cu privire la importanţa donării de sânge, precum și educare și strângere de donatori de sânge. Dorim ca prin această campanie să facem un apel de solidaritate, adresat societăţii civile din România, prin care încurajăm donarea benevolă de sânge. Iniţiativa va ajuta astfel la salvarea unui număr însemnat de vieţi care astăzi nu au nicio şansă la viaţă fără efectuarea unei transfuzii de sânge. Totodată, un alt scop esențial al campaniei pe care dorim să-l atingem îl reprezintă susținerea noilor donatori în a deveni donatori constanți.