Student la Medicină pentru o zi: elevii Colegiului Richard Wurmbrand explorează UMF Iași

mart. 25, 2024 | @ Presa | 0 comentarii

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a deschis porțile viitorilor aspiranți în domeniul medical, oferind elevilor de la Colegiul Richard Wurmbrand o experiență unică de a fi „studenți pentru o zi”. Inițiativa, parte a eforturilor Universității de a aduce mai aproape lumea academică de tinerii entuziaști, a permis participanților să ia parte la activități educative interactive, ce au inclus un curs de Anatomie și lucrări practice de Biochimie.

Astfel, vineri, 22 martie, elevii au avut ocazia să exploreze complexitatea corpului uman și să înțeleagă mecanismele fundamentale ale funcționării acestuia, prin participarea la un curs de Anatomie susținut de Conf. Dr. Delia Hînganu. De asemenea, laboratorul de Biochimie susținut de Asist. Dr. Ivona Mitu le-a oferit șansa de a se familiariza cu tehnici esențiale de laborator.

Feedback-ul elevilor a fost în mod covârșitor pozitiv, mulți dintre ei exprimându-și aprecierea pentru deschiderea și suportul oferit de studenții și profesorii UMF Iași. Un elev de clasa a XI-a a mărturisit că experiența „mi-a oferit o perspectivă de bază a vieții de student la medicină” și că este „nerăbdător să participe la mai multe activități similare”. Alți participanți au evidențiat că evenimentul le-a clarificat întrebările și a întărit deciziile privind cariera lor viitoare.

Această inițiativă subliniază angajamentul UMF Iași de a inspira și educa viitoarea generație de medici, încurajând în același timp pasiunea pentru domeniul medical. Universitatea își exprimă speranța de a-i vedea pe participanți printre candidații la simularea examenului de admitere programată pentru 12 mai, un pas important spre îndeplinirea visului lor de a deveni medici.