Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi îi va oferi titlul de Doctor Honoris Causa prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu, pentru „contribuția remarcabilă la dezvoltarea, consolidarea și internaționalizarea învățământului superior românesc”. Ceremonia de decernare a înaltei distincții va avea loc joi, 28 noiembrie 2019, de la ora 13.30, în Sala Senat a Universității.

Prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu este rector al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, președinte al Consiliului Național al Rectorilor și președinte al Agenţiei Universitare a Francofoniei.

A ocupat de-a lungul timpului mai multe poziții guvernamentale, de la cea de ministru al Educației și Cercetării Științifice (2014-2015), la cele de viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Interne și prim-ministru al Guvernului României (noiembrie 2015), iar în prezent este deputat în Parlamentul României și președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport al Camerei Deputaților. Din anul 2017 a fost ales președinte al Agenției Universitare a Francofoniei. De asemenea, a fost ales președinte al Consiliului Național al Rectorilor din Romania începând cu anul 2013, aflându-se în prezent la cel de-al doilea mandat, pentru perioada 2016-2020.

Este membru titular al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu Şişeşti” și membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Tehnice din România. A primit numeroase distincții, printre care Decorația regală „Nihil Sine Deo” acordată de Casa Regală a României și Medalia „Meritul pentru învățământ” acordată de Președinția României.