Cu ocazia celei de-a treia ediții a Săptămânii Europene a Sportului vor avea loc la Iași, în acest  week-end, o serie de activități fizice organizate de Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi Iaşi, în parteneriat cu diverse instituții din Iași, printre care și Universitatea de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa”, prin Disciplina de Educație Fizică.

Manifestările păstrează tematica ediţiei anterioare, şi anume: activităţi fizice efectuate în aer liber, mediul educaţional, activităţi fizice la locul de muncă, activităţi ale cluburilor, asociaţiilor sportive şi centrelor de fitness.

Programul Săptămânii Europene a Sportului:

23 septembrie 2017, ora 10.00, Palas Mall (Grădina Palas)

  • Iaşul în mişcare – Deschiderea oficială a Săptămânii Europene a Sportului – Flash Mob, cu Mariana Pârju de la Master San
  • Practică şi tu un sport! – promovarea diverselor ramuri de sport, prin demonstraţii, dar şi explicarea tainelor practicării acestora (scrimă, badminton, baschet, gimnastică ritmică, judo, arte marţiale)

24 septembrie 2017, ora 10.00, Parcul Expoziţiei

  • Împreună pentru sănătatea ta! – activităţi fizice de loisir în aer liber pentru toate vârstele – jocuri distractive, ştafete, parcursuri aplicative – Speed Stacks – coordonate de voluntarii Asociației AsNatura, demonstraţii pe ramură de sport.

Săptămâna Europeană a Sportului este o iniţiativă a Uniunii Europene, finanţată prin Programul Erasmus+ şi de Ministerul Tineretului şi Sportului. Coordonator naţional este Federaţia Română Sportul pentru Toţi, iar la nivel local de Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi Iaşi.