Trei studenți ai Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, cu rezultate academice deosebite, au fost premiați la cea de a doua ediție a Galei Studentului Ieșean, organizată de Casa de Cultură a Studenților în cadrul „Zilelor Casei de Cultură a Studenților”, care se desfășoară în perioada 2-6 noiembrie. Festivitatea de premiere a avut loc marți, 5 noiembrie, la ora 19.00, în sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenților.

Prof. univ. dr. Monica Hăncianu, prorector și reprezentant al UMF Iași la această manifestare, a mulțumit oganizatorilor „pentru oportunitatea de a vă prezenta rezultatele a trei studenți ai Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” și vreau să fac mențiunea că a fost foarte dificil să alegem doar trei studenți dintre cei 8860 pe care-I are Universitatea noastră la studii de licență”.

Au fost premiați:

Costin Chirica, student în anul 6 la Facultatea de medicină, seria de predare în limba română, pentru că „s-a remarcat prin rezultate academice foarte bune dar şi prin implicarea în diverse activităţi extracurriculare, fapt care l-a ajutat până în prezent în evoluţia sa atât pe plan personal, cât şi profesional. Toate acestea demonstrează dorinţa lui de a cunoaşte şi de a experimenta noutăţile din domeniul medical şi îl recomandă ca o persoană cu gândire matură, cu dorinţă constantă de autodepăşire, dar şi cu o foarte bună capacitate de relaţionare interumană”.

Giorgio Nichitean, student în anul IV la Facultatea de Medicină Dentară, vicepreședinte Executiv în cadrul Societății Studenților Stomatologi, reprezentant al anilor de studiu I-III în Senatul Universității și membru în Federația Studenților la Medicină Dentară din România. Giorgio a fost ales pentru că „încă din anul 2016, acesta a participat activ la activitățile de voluntariat ale Societății, fiind o fire mereu optimistă care reușește să insufle încredere colectivului din care face parte. Cele mai reprezentative acțiuni au fost: organizarea a trei Ediții ale Congresului Internațional pentru Studenți și Tineri Medici STOMis, organizarea celei de-a 23-a Ediții a Congresului Societăţii Balcanice de Stomatologie, organizarea a trei Ediții a Caravanei Profilaxiei în județul Iași. Totodată a demonstrat reale aptitudini de lucru în echipă în vederea realizării proiectelor de voluntariat, implicându-se în diferite activități extracurriculare, care contribuie cu siguranță la dezvoltarea sa profesională și personală”.

Al treilea student premiat a fost Alexandru – Mihail Şerban, student în anul 3 la Facultatea de Bioinginerie Medicală, pentru că „este permanent preocupat de dezvoltarea profesională şi personală. Implicarea lui continuă în activităţile desfăşurate în cadrul Facultăţii de Bioinginerie Medicală, nu doar în cea didactică ci şi la manifestări ştiinţifice şi activităţi extracurriculare îl recomandă ca laureat pe tânărul student în anul al treilea la specializarea Bioinginerie”.