În urma comunicărilor Ligii Studenților din Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași (LS IAȘI) și a articolelor tendențioase din ziarul Bună Ziua Iași (BZI),

Societatea Studenților Mediciniști Iași (SSMI),

Societatea Studenților Stomatologi Iași (SSSI),

Societatea Studenților Farmaciști Iași (SSFI) și

Asociația Studenților Bioingineri Iași (ASB)

fac următoarele precizări:

  1. Liga Studenților din Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași (LS Iași) nu reprezintă studenții de la Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași. În plus, aceasta nu este o ligă care aparține de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), alianță la care sunt afiliate Societățile studențești din cadrul UMF Iași.
  2. Problemele studenților de la Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași se rezolvă intern, prin intermediul dialogului dintre Societățile studențești și conducerea Universității, fără ajutorul mass-media sau al altor ligi.

Referitor la anumite informații care au apărut în spațiul public, în mass-media locală, ținem să precizăm că aceste informații au fost preluate de pe paginile Societăților de pe rețelele de socializare, fără acordul nostru, transmițând un mesaj rău-voitor, părtinitor și trunchiat.

Societatea Studenților Mediciniști Iași, Societatea Studenților Stomatologi Iași, Societatea Studenților Farmaciști Iași și Asociația Studenților Bioingineri Iași susțin interesele tuturor studenților Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, considerând că orice demers sau acțiune trebuie să se realizeze pe bază de dialog responsabil între părțile implicate, cu păstrarea unui comportament compatibil și adaptat mediului academic.

 

Loredana Curecheriu, Președinte al Societății Studenților Mediciniști Iași

Oana Butnaru, Vicepreședinte Științific al Societății Studenților Stomatologi Iași

Andra Ababei, Președinte al Societății Studenților Farmaciști Iași

Diana Cîlmău, Vicepreședinte pe Relații Externe al Asociației Studenților Bioingineri Iași