Cadre didactice și studenți ai UMF Iași au întâmpinat venirea primăverii cu un speed training de fericire susținut de lector dr. Irina Vasilescu, antrenor de fericire, autor, trainer de dezvoltare personală, doctor în filologie al Universitătii “Alexandru Ioan Cuza” din Iași și antreprenor. Evenimentul a avut loc joi, 2 martie, în Aula “George Emil Palade, la inițiativa a Facultății de Farmacie, în colaborare cu Societatea Studenților Farmaciști Iași.

Conferința a debutat cu o prezentare inedită despre primăvară, în toate ipostazele sale, susținută de Ivona Maria Scafariu, studentă în anul V la Facultatea de Farmacie.

Apoi, timp de 60 de minute, “antrenorul de fericire” dr. Irina Vasilescu a încercat să dezvolte câteva idei legate de tema propusă și să transmită participanților un suflu de energie pozitivă. Nu-ți mai delega fericirea, fii recunoscător pentru lucrurile extraordinare din viața ta și mulțumește pentru ce ți se va întâmpla în viitor, nu numai în prezent – sunt câteva dintre concepțiile la care trebuie să ne raportăm pentru a fi fericiți.  Iar schimbarea  vine din noi, din atitudinea pe care o avem față de noi înșine, față de oameni și față de tot ce ne înconjoară.

Ce vă face pe voi fericiți?”, a interacționat lectorul cu publicul . “Să-mi petrec timpul cu cei dragi”, “să călătoresc”,  “o rochie nouă” și chiar “când îmi crește indicele Hirsch” au fost o parte dintre răspunsurile celor din sală.

A fi antrenor de fericire înseamnă, în primul rând, să te antrenezi tu în fiecare zi și să-ți aduci aminte că fericirea depinde numai de tine, că este deja prezentă în tine. Ca să poți face ceva pentru ceilalți, e nevoie să fii tu bine antrenat”, explică dr. Irina Vasilescu.

Spre finalul  speed trainingului de fericire , lectorul a prezentat și cartea sa, “Fii fericit acum – o călătorie către comorile prezente în jurul tău și în tine”, “carte care s-a scris singură. Pur și simplu, împărtășeam din gândurile mele pe Facebook, pentru toată lumea, și cititorii mi-au cerut cartea”, povestește autoarea.