Pentru al treilea an consecutiv, programul Perform a+ organizat de compania Antibiotice, atrage atenția și stimulează interesul studenților și rezidenților, aflați în ultimul an la Universitatea de Medicină și Farmacie “Gr.T Popa” din Iași. Perform a+ este o componentă a platformei de educare și comunicare continuă pe care compania Antibiotice o dezvoltă în aria cercetării și marketingului farmaceutic, a orientării profesionale și a responsabilității față de pacienți, mediu și societate.

Sesiunile teoretice și practice urmate de către cei 16 participanți la ediția din acest an s-au derulat în perioada aprilie – iunie, sub îndrumarea atentă a specialiștilor Antibiotice din diverse structuri interne aparținând Direcției Medicale, Direcției Calitate precum și Direcției Tehnic și Producție.

Programul, conceput împreuna cu unitatea de învățământ ieșeană, este pentru viitorii medici și farmaciști, o oportunitate de a cunoaște nemijlocit diversele activități ce țin de procesul de dezvoltare a unui medicament, pornind de la conceptul de produs nou și până la obținerea autorizației de punere pe piață a acestuia .

Integrarea și aplicarea cunoștințelor dobândite a constat în realizarea de proiecte științifice individuale, cu teme ce propun produse noi utilizate în terapia durerii și îmbunătățirii mobilității și rezistenței articulațiilor.

Câștigătorul celui mai bun proiect de practică cu cel mai mare punctaj, este  Marian Mădălin Tiron, proaspăt absolvent al Facultății de Farmacie.

“Am terminat facultatea de farmacie cu acest stagiu de practică, Perform a+. Urmează rezidențiatul. Când mă gândesc la viitor, cred că cercetarea-dezvoltarea farmaceutică este cea spre care m-aş putea îndrepta. De aceea am căutat să fac practică în domeniul farmaceuticii industriale, în fabrici producătoare de medicamente. Aici, la Antibiotice, mi-a plăcut cursul în întregime, dar cel mai mult laboratoarele de cercetare și oamenii care lucrează acolo, pentru că sunt tineri, energici și ambițioși.”

Până la urmatoarea ediție ne rămân impresiile, ideile, spiritul inovator al viitorilor specialiști , dar și dorința mentorilor din Antibiotice de a rămâne conectați la aspirațiile tinerelor generații.

“E o provocare să vezi tinerii absolvenți intrând în rolul de cercetător într-o companie de medicamente generice. Programul Perform a+, inițiat de Antibiotice, are ca scop identificarea și atragerea în companie a tinerilor farmaciști sau medici pasionați de cercetare, care au terminat sau sunt în ultimul an de facultate. Mulțumim studenților și rezidenților participanți, mulțumim colegilor noștri îndrumători și nu în ultimul rând , mulțumim UMF Iași !”, a declarat Mihaela Moșneguțu, Director Medical Antibiotice.