ADMITERE 2017 la UMF Iasi: cu 21% mai mulți candidați față de 2016. A 2-a sesiune de admitere în septembrie
25/07/2017
news@umfiasi.ro (658 articole)
5 comentarii
Distribuie

ADMITERE 2017 la UMF Iasi: cu 21% mai mulți candidați față de 2016. A 2-a sesiune de admitere în septembrie

Duminică, 23 iulie 2017, s-a încheiat perioada de înscrieri pentru examenul de admitere la facultățile de Medicină, Medicină Dentară, Farmacie și Bioinginerie Medicală ale Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași. În total, 2022 de candidați vor participa la examenul de admitere din 26 iulie 2017, cifră care indică o creștere a numărului de candidați de peste 21%, comparativ cu anul 2016.

„Ne bucură rezultatele înscrierii la examenul de admitere. Trendul preponderent crescător față de 2016 este dovada că la Universitatea de Medicină din Iași se întâmplă lucruri bune, percepute corect de tinerii care își doresc o pregătire de înalt nivel pentru viitoarele lor cariere de medici sau profesioniști în sănătate. Le urez tuturor minte limpede și succes la examenul de mâine!”, a declarat rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, prof. dr. Viorel Scripcariu.

Situația comparativă 2016 – 2017 a înscrierilor la cele 8 specializări disponibile în cadrul facultăților U.M.F. „Grigore T. Popa” Iași este următoarea:

 

Admitere 2017

Admitere 2016

„Tocmai pentru a încuraja tinerii absolvenți de liceu să aleagă o carieră în medicină, Consiliul de Administrație al UMF Iași a acceptat, în ședința de astăzi, 25 iulie 2017, propunerea mea de a organiza o a doua sesiune de admitere, în luna septembrie a acestui an”, a completat prof. dr. Viorel Scripcariu.

A doua sesiune de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași va fi organizată după următorul program:

 • 14 – 16 septembrie 2017 – perioadă de înscrieri;
 • 20 septembrie 2017 – examenul de admitere
 • 25 septembrie 2017 – validarea rezultatelor de către Senatul Universității.
Taguri admitere 2017
news@umfiasi.ro

news@umfiasi.ro

News@umfiasi.ro este portalul de știri al Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași.

Comentarii

 1. Gabriel Bacaouanu
  Gabriel Bacaouanu iulie 25, 17:29
  Buna ziua , va rog sa precizati ce locuri vor fi scoase in septembrie si la ce specialitati ? Sunteti pregatiti ca subiectele sa nu fie accesibile la examenul din 26 pentru ca in toamna sa puteti lua alti 350 lei de fiecare copil alte cheltuieli transport cazare , va rog sa ne comunicati in timp util ca sa inform si noi in presa parintii sa stie ca e posibil sa mai vina o data in toamna!
 2. Gabriel Bacaouanu
  Gabriel Bacaouanu iulie 25, 17:34
  Buna ziua am incercat sa postez de cateva ori in comentariu care este de bun simt , o intrebare doar pe ce se bazeaza dl Rector cand afirma ca vor fi locuri in septembrie ? la ce specilitati ? se vor da intrebari cu un grad de dificultate mare astefl incat vor ramane locuri pentru noi taxe de inscriere de 350 /inscris . Afirmatia este cam in prima si noi am vrea sa informam parintii si opinia publica despre un raspuns autorizat.
 3. Irina Bazgan
  Irina Bazgan iulie 25, 17:48
  Va rugam sa ne raspundeti cum de se stie ca vor mane locuri pe toamna inainte de examen ? asta este targetul sa puteti incasa alte taxe de inscriere dar stresul si emotia cheltuilelile cu cazare cine le suporta in cazul asta , e cam tendentioasa afirmatia doar daca suplimentati locurile atunci am inteles noi gresit si ce cerem scuze .
 4. Dimitriu Ionut
  Dimitriu Ionut iulie 30, 17:38
  Se vor suplimenta locurile sau examenul va fi organizat doar pentru locurile ramase neocupate (medicina generala fiind aspectul principal ) ?
 5. Anonim
  Anonim iulie 31, 11:58
  Am pierdut deja 3 ani, ce are daca mai pierd inca unul... Pacat ca taxa este asa de mare (7.500 lei), eu am reusit sa strang intr-un an de zile de munca in jur de 1.000 euro, deci nu am bani decat pt primul an, in caz ca intru la taxa. Cam prezinta un grad de risc foarte mare ca sa dau aici si dupa aia sa raman pe drumuri in sensul ca nu o sa am bani de achitat taxele corespunzatoare, caci pe mine nu ma sponsorizeaza nimeni, nu am parinti bogati si nici nu am luptat in timpul primului Razboi Mondial ca sa primesc bani de la stat, iar salariile noastre de aici sunt foarte mici, mai bine stai degeaba decat sa fii sclav in tara ta si sa fii luat in bataie de joc ca intr-un final, la sfarsit de luna sa primesti un salar de 1200 lei din care sa scazi cheltuielile de chirie, de intretinere si nu mai stiu eu ce si ramai cu jumatate din acei bani, asta daca nu vrei sa-ti cumperi niste haine sau altceva folositor si pentru tine. Pe de alta parte, este bine ca taxa este atat de mare, deoarece asa nu-si poate permite oricine sa devina medic. A fi medic presupune multe sacrificii, multa munca, pasiune si nopti nedormite. Nu putem sa riscam viata pacientilor si sa scadem taxele, ca sa intre si acela care a "furat" notele, nu oricine este facut sa fie medic, nu ne permitem sa acceptam pe cine nu trebuie, insa se mai intampla si asta. Cu toate acestea, ar trebui sa facem cateva schimbari. Se pot scadea taxele si testele de admitere sa fie mai grele, dar asa nu mai face universitatea bani si totul se duce de rapa. Everything is with upside-down. Nu vreau sa dau vina pe nimeni ca am ajuns unde am ajuns, ca nu am ajuns unde am vrut, fara sa ma intereseze scoala pana acum ceva timp si nici nu stiu cum am ajuns sa vreau sa fiu student la medicina :)) Nici nu stiu cum sa recuperez acest timp pierdut. Poate o sa-mi treaca, dar tind sa cred ca societatea este de vina, inca are amprente de comunism asupra ei. Nu suntem bine informati din timp, nu ne putem crea idei asupra vietii, viitoarei cariere. Nu am fost anuntati din timp cum are sa fie, nu ne-au fost prezentate optiuni, nimic. Sistemul educational, cel putin pana la liceu, inclusiv, are o lacuna uriasa, nu este in stare sa educe tanarul corespunzator, sa i se ofere viziuni asupra viitorului si despre viata, despre succes. De aceea multi tineri sufera de depresie, nu au un loc de munca sau habar despre ce sa faca in aceasta viata plina de oameni rai si de zgomotoasa. Sau multi aleg calea cea nedreapta si din acest motiv nu prea mai sunt locuri in penitenciare, stau inghesuiti intr-o celula. Nu ca le tin partea. De aia suntem clasificati o tara cu oameni lenesi, etc, deoarece suntem egoisti, totul se rezuma doar la bani. Nimic nu este mai important ca banul. Ne vindem sufletul pentru cativa lei pe care ii cheltuim cu placere. Succes!

Scrie un comentariu