Duminică, 19 mai 2019, va avea loc a doua ediție din acest an universitar a Simulării Concursului de Admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași, organizată de Societatea Studenților Medicinişti Iaşi (SSMI), Societatea Studenților Stomatologi Iaşi (SSSI), Societatea Studenților Farmacişti Iaşi (SSFI), Asociația Studenților Bioingineri (ASB) şi Societatea Studențească de Chirurgie din România, filiala Iaşi (SSCR), împreună cu Universitatea de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” din Iaşi.

Simularea Examenului de Admitere este organizată bianual și are scopul de a veni în ajutorul viitorilor studenți, pregătindu-i pentru susținerea concursului din luna iulie. Concursul simulat se poate da pentru următoarele specializări: Medicină, Medicină Dentară, Farmacie, Bioinginerie Medicală, Asistență Medicală Generală, Nutriție și Dietetică, Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare și Tehnică Dentară.

La această ediție, aproximativ 1850 de elevi s-au înscris la simulare pentru a se familiariza cu atmosfera acestui examen important și pentru a-și evalua cunoștințele dobândite până în prezent. Dintre aceștia, 1440 au optat pentru Facultatea de Medicină, 200 elevi pentru Facultatea de Medicină Dentară, 70 participanți pentru Facultatea de Farmacie și 140 pentru Facultatea de Bioinginerie Medicală.

La prima ediție a simulării examenului de admitere, care a avut loc în data de 3 martie, s-au înscris 1350 de elevi.

Pe parcursul a 3 ore, participanții înscriși vor susține un test alcătuit din întrebări tip grilă de Biologie, Fizică, Chimie sau Matematică. Întrebările la care vor răspunde elevii au fost realizate de cadrele didactice ale Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa’’ din Iași. Peste 150 de voluntari ai Societăților Studențești din cadrul Universității au fost mobilizați pentru a lua parte la organizarea simulării conform metodologiei actuale.

Mai multe informații puteți obține consultând website-ul simulării: http://simulare-admitere.ssmi.ro. Repartițiile elevilor în săli și harta amfiteatrelor pot fi accesate pe link-ul web mai sus menționat. De asemenea, aici se vor putea accesa informațiile necesare elevilor referitoare la edițiile simulării din anul următor, precum și testele grilă și răspunsurile de la edițiile din anii trecuți.

Candidații care nu și-au luat încă culegerile de teste pentru admitere mai au o șansă duminică dimineață, înainte de simulare. Duminică, 19 mai, Librăria UMF va fi deschisă între 8-10. Librăria se găsește în clădirea Facultății de Farmacie (în fața Institutului de Anatomie), la parter.