Joi, de la ora 11.00, a avut loc deschiderea festivă a celei de-a XII-a ediții a STOMis – Congresul Internațional de Medicină Dentară pentru Studenți și Tineri Medici STOMis. Prof.univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” și prof.univ.dr. Norina Forna, decanul Facultății de Medicină Dentară Iași au fost invitații speciali ai evenimentului științific organizat de studenți.

Ne dorim excelență în educație și o cercetare științifică cât mai performantă. Dar excelența în educație nu putem să o facem fără să avem un partener și mă refer la voi, studenții noștri. Suntem bucuroși că anul acesta, la concursul de rezidențiat s-au obținut niște rezultate foarte bune. Vă doresc mult succes, atât în desfășurarea lucrărilor la cea de a XII-a ediție a Congresului,cât și la ceea ce faceți  în timpul anilor pe care-i veți petrece în universitate, la Facultatea de Medicină Dentară”, le-a urat prof.univ. dr. Viorel Scripcariu studenților stomatologi.

Faptul că anul acesta sunteți aici într-un număr din ce în ce mai mare, toate centrele tradiționale sunt prezente la Iași, pentru noi este un moment de satisfacție, de bucurie, de colaborare, de numitor comun al gândurilor noastre. Universitatea Iași este un pol de atracție,  coordonată de domnul rector și care are programe din ce în ce mai interesante pentru studenți. Și așa cum se știe și noi, Medicina Dentară, printr-un număr foarte mare de studenți, găzduim un câmp de emulație, de pregătire, de formare și de creare de noi valori pe piața comunității nostre de stomatologi”, a declarat și prof. univ. dr. Norina Forna.

 

Anul acesta, la STOMis s-au înscris peste 500 de studenți și rezidenți atît din România – Iași, Cluj, București, Timișoara, Târgu Mureș, Timișoara, Constanța, Sibiu, Craiova, cât și din străinătate.

Vezi aici programul congresului: STOMis