Sfârșit de an cu surprize pentru studenții și medicii rezidenți de la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa”Iași: a apărut, la Editura ”Grigore T. Popa”, Tratatul de Pediatrie coordonat de către prof.univ.dr. Ingrith Miron. Volumul, semnat de către 57 de autori, a fost lansat luni, 20 decembrie, la Hotel Ramada, în prezența prof.univ.dr. Viorel Scripcariu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” Iași și a unui număr impresionant de studenți, cadre didactice și reputați medici pediatri.

Această lucrare, din fericire, depășește aspectul de curs pentru studenții de anul V pentru că are foarte multe elemente și din trunchiul comun al rezidenților de pediatrie, dar și din subspecialitățile pediatrice. A fost updatată, a fost completată, a fost revăzută de zeci de ori, pînă cînd a ajuns la o formă compatibilă cu anul 2016. Am comparat-o cu  multe tratate, chiar cu tratatul de pediatrie Oxford 2016, care tocmai a ieșit de sub tipar”, a mărturisit coordonatorul volumului, prof.univ.dr. Ingrith Miron.

Student, rezident, medic de familie, oricine poate să găsească în această carte esența pediatriei. Nu este o carte stufoasă, nu este încărcată cu zeci de clasificări  și cu zeci de istorii ale patogeniei diverselor boli”, a punctat și prof. univ.dr. Stela Goția.

Prof.univ.dr. Viorel Scipcariu, rectorul UMF Iași, a salutat apariția tratatului ”a cărui absență se resimțea din plin în universitate”: ”Mă bucur că ați reușit să lansați  într-o perioadă relativ scurtă – în două săptămâni, două mari tratate de pediatrie, dacă luăm în considerare și tratatul pe care domnul profesor Iordache l-a lansat  cu ocazia Zilelor UMF. Este un material valoros atât pentru studenți, cât și pentru medicii rezidenți”.