Clic pentru a deschide afișul evenimentului

În perioada 10-12 mai se va desfășura la Iași, la Palas Congres Hall şi Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri“ Iași, cea de-a 23-a ediţie a Congresului Societăţii Balcanice de Stomatologie (BaSS), eveniment reper pentru lumea medicală din Europa. Congresul, care abordează, în acest an, o tematică interesantă –  „medicina dentară a tânărului în raport cu cea a pacientului vârstnic”, reunește 700 de participanţi din peste 20 de țări. Timp de trei zile, vor fi prezentate 500 de lucrări ştiinţifice, expoziţii de aparatură şi echipamente medicale de specialitate , conferinţe si sesiuni ştiinţifice.

Această întâlnire marchează un moment important în evoluţia Asociaţiei Dentare Române pentru Educaţie şi a Facultăţii de Medicină Dentară, sub egida interdisciplinarităţii şi avangardei. Alegerea temei Congresului nu este întâmplătoare: practica medicinei dentare ridică probleme particulare în tratamentul pacienţilor tineri sau vârstnici, ce reprezintă polii prioritari ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii enunţaţi în 2017 la Tokio, deschizând o arie largă de tematici pentru dezbaterile din domeniu. Reuniunea BaSS va aduce oraşul Iaşi în centrul comunităţii ştiinţifice dedicate studiului progreselor din medicina dentară. Distinşi speakeri din întreaga lume vor oferi cele mai recente actualităţi în domeniile clinice şi fundamentale, care acoperă o gamă largă de subiecte”, subliniază prof. univ. dr. Norina Forna, Preşedinte al Congresului, Preşedinte ales al Societăţii Balcanice de Stomatologie şi Decan al Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi.

BaSS este una dintre cele mai importante organizaţii profesionale în domeniul stomatologiei din ţările balcanice şi este afiliată la Federaţia Dentară Internaţională (FDI) – cea mai mare organizaţie mondială în domeniul stomatologiei pe bază de membership și care este forumul reprezentativ pentru mai mult de 1 milion de medici stomatologi din lumea întreagă. În plan naţional, Congresul BaSS este organizat de Asociaţia Dentară Română pentru Educaţie, Asociaţia Societatea Română de Reabilitare Orală, sub egida Societăţii Balcanice de Stomatologie.

Evenimentul beneficiază de parteneriatul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi, Primăriei Municipiului Iaşi, Academiei Române, Academiei de Ştiinţe Medicale din România, Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, în colaborare cu Federaţia Dentară Internaţională, Organizaţia Regională Europeană a FDI (ERO), Organizaţia Regională Africană a FDI (ARO), Congresul Internaţional de Implantologie Orală (ICOI), Centrul German pentru Implantologie Orală (DZOI), Asociaţia Europeană a Studenţilor Dentişti (EDSA), Young Dentists Worldwide (YDW), Societatea Medicilor şi Naturaliştilor (SMN), Forum Odontologicum, Asociaţia Medicilor Stomatologi cu Practică Privată din România (AMSPPR), Uniunea Naţională a Asociaţiilor Stomatologice (UNAS), Colegiul Medicilor Dentişti Iaşi.

Clic aici pentru a deschide programul evenimentului