S-a dat startul înscrierilor la Simularea Concursului de Admitere la UMF Iași 2023

feb. 7, 2023 | @ Academic | 0 comentarii

Candidații care se pregătesc pentru concursul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași au ocazia să își testeze cunoștințele acumulate până în prezent la o nouă ediție a simulării concursului de admitere, organizată în două sesiuni: pe 12 martie și pe 30 aprilie. Concursul simulat se desfășoară în format fizic.

Pentru prima sesiune, de pe 12 martie, candidații se pot înscrie până pe 26 februarie.

Proiectul se află sub egida Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din  Iași, fiind realizat în colaborare cu Societatea Studenților Mediciniști Iași, Societatea Studenților Farmaciști Iași, Societatea Studenților Stomatologi Iași, Asociația Studenților Bioingineri Iași și Societatea Studențească de Chirurgie din România (filiala Iași). Scopul acestuia este acela de a-i ajuta pe candidați să se acomodeze cu atmosfera de examen, să-și testeze cunoștințele acumulate pentru concursul de admitere și să observe pe ce segment de materie trebuie aprofundat.

Taxa de participare este de 70 RON.

„Ca în fiecare an, le oferim viitorilor candidați ocazia de a își testa cunoștințele și de a se familiariza cu condițiile de concurs. Este un proiect important, care s-a desfășurat și în pandemie, în format online, și care întrunește toate caracteristicile concursului de admitere organizat de universitatea noastră, de la format, tematică, până la bibliografie.”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Cum te înscrii?

  1. Accesați http://platforma-simulare.ssmi.ro/register și completați formularul de înscriere. Asigurați-vă că ați completat corect toate datele. Selectați specializarea și proba pentru care doriți să participați. Bifați căsuța în vederea acceptării termenilor și condițiilor site-ului, precum și publicarea rezultatului pe site-ul Simulării. Finalizați formularul apăsând pe butonul înregistrare.
  2. În contul creat pe platformă, apăsați butonul Shop și veți fi redirecționat către magazinul online pentru plata taxei de 70 RON/simulare. Plata este valabilă atât prin transfer bancar cât și online, direct pe platformă.
  3. Verifică datele introduse în pagina Candidați (listele cu candidații vor apărea după finalizarea perioadei de înscriere). Sesizează problemele până pe 28.02.2023 23:59 printr-un mesaj pe pagina de Facebook sau printr-un e-mail (la simulare-admitere@ssmi.ro). Depășirea deadline-ului aduce cu sine imposibilitatea schimbării listei de candidați.
  4. Verifică pe site-ul proiectului în ce sală ai fost repartizat (listele cu repartiția vor apărea în cursul săptămânii în care se va desfășura simularea). Identifică amfiteatrul în care ai fost repartizat: https://orientation.ssmi.ro/harti/

Ziua simulării

În ziua Simulării trebuie să te prezinți în sala în care ai fost repartizat între orele 08:30-09:30. La ora 10:00 începe simularea.

În ziua concursului candidatul trebuie să dețină asupra lui:

  1. buletinul/cartea de identitate/pașaportul (sau adeverință de la Evidența Populației în cazul pierderii/expirării actului original);
  2. dovada plății taxei de participare: captura de ecran a e-mailului de confirmare a plății (pe telefon sau printată)/chitanța în original primită de la bancă ștampilată și semnată de casier/ordinul de plată în original semnat și ștampilat de casier. Nu se primesc chitanțe xeroxate.

Concursul simulat constă în susținerea unui test grilă cu durata de 3 ore. Subiectele pentru concurs sunt redactate de către cadrele didactice ale Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași.

Teza de concurs va conține întrebări la prima vedere și întrebări preluate din Culegerea de teste pentru admitere, publicată de Editura “Grigore T. Popa” UMF Iași.

Vezi METODOLOGIA concursului simulat.